„Ačiū už viską!“: kaip subtiliai, bet galingai Elžbieta II rėmė Ukrainą  ()

Didžiosios Britanijos karalienė Elžbieta II aktyviai rėmė Ukrainą, nepaisant to, kad ji negalėjo padaryti griežtų politinių pareiškimų. „Vogue Ukraine“ rašo apie vieną naujausių jos stulbinančių paramos Ukrainos pabėgėliams gestų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-09-14 „Ačiū už viską!“: kaip subtiliai, bet galingai Elžbieta II rėmė Ukrainą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2022 metų birželį, soste švenčiant Karalienės platininį jubiliejų, dienos herojė ir meškiukas Padingtonas susitiko per arbatos vakarėlį. Elžbieta II susitikimui pasirinko geltonai mėlyną aprangą, tačiau tai ne vienintelė priežastis galvoti apie karalienės paramą Ukrainai.

Pirma, pasirinkta diena buvo ir simbolinė. Birželio 4-oji yra Tarptautinė nekaltų vaikų, nukentėjusių nuo karinės agresijos, diena.

Antra, Padingtono personažas turi gilią potekstę. Tai bendras žydų vaikų, nukentėjusių per Antrąjį pasaulinį karą, vaizdas.

Visų pirma, Didžioji Britanija priėmė tūkstančius ukrainiečių pabėgėlių, parengdama specialią vyriausybės programą. Prie jos prisijungė ir žinomas aktorius Benedictas Cumberbatchas (Daktaras Streindžas, Šuns galia ir kitų garsių personažų bei filmų žvaigždė).

Tuo pat metu V. ir D. Beckhamų žvaigždžių pora paaukojo milijoną svarų nuo karo nukentėjusiems Ukrainos vaikams.

O buvęs ministras pirmininkas Borisas Johnsonas tapo diplomatiniu lygmeniu vienu aktyviausių Ukrainos partnerių. Jis buvo vienas pirmųjų, atvykusių į Ukrainą per plataus masto invaziją. O ir naujoji vyriausybės vadovė Liz Truss nemažina apsukų, per viešas kalbas aktyviai reiškianti paramą Ukrainai.

 

Karalienė Elžbieta II dažnai viešumoje pasirodydavo su mėlyna ir geltona apranga.

2022-ųjų vasaros pabaigoje ukrainiečių dizaineris Ruslanas Baginskis karalienei Elžbietai II įteikė specialiai pagamintą kepurę, kurią ji, nepaisydama savo taisyklių, priėmė. Tačiau monarchė ukrainietiškos kepurės visuomenei nebedemonstruos.

Po 96 metų monarchės mirties JK į valdžią atėjo vyriausias karalienės sūnus Karolis III.

Kyjive norima pastatyti paminklą mirusiai karalienei Elžbietai II.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(19)
(0)
(19)

Komentarai ()