[Žinios trumpai] Rusija pradeda antskrydžius, JT perspėja apie galimą didelį karą Artimuosiuose Rytuose  (1)

Dėl didelio masto karinių veiksmų 11 metų besitęsiantis karas Sirijoje gali vėl suaktyvėti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

11 metų besitęsiantis karas Sirijoje gali vėl suaktyvėti dėl didelio masto karinių veiksmų. Pastaraisiais mėnesiais visoje šalyje įsiplieskė naujos fronto linijos. Taip teigiama naujoje Jungtinių Tautų (JT) ataskaitoje, rašo „Reuters“.

„Sirija negali sau leisti grįžti prie didelio masto kovų, bet būtent šia kryptimi ir judama“, – sakė JT Sirijos komisijos pirmininkas Paulo Sérgio Pinheiro.

Šimtai tūkstančių žmonių žuvo, o milijonai tapo benamiais nuo tada, kai 2011 metais protestai prieš prezidentą Basharą al Assadą peraugo į pilietinį karą. Tačiau pastaraisiais metais kovos aprimo. Iranas ir Rusija padėjo Assadui atgauti 70 % Sirijos teritorijos, JAV palaikė kurdus, nugalėjusius ISIS, o Turkija sukūrė buferinę zoną prie savo sienos.

JT ataskaitoje teigiama, kad per pastaruosius šešis mėnesius Sirijoje padažnėjo žmogaus teisių ir humanitarinės teisės pažeidimų atvejų. Kalbama apie apie karo veiksmus šalies šiaurės rytuose ir šiaurės vakaruose.

 

Žurnalistai rašo, kad Assado vyriausybės kontroliuojamose srityse JT komisija užfiksavo buvusių opozicijos lyderių mirtis, kratas namuose, kankinimus ir netinkamą elgesį sulaikymo centruose. Be to, per pastaruosius kelis mėnesius padaugėjo Rusijos aviacijos smūgių į opozicijos valdomas teritorijas.

Trečiadienį JT pareiškė, kad per tą laiką negalėjo pristatyti humanitarinės pagalbos Sirijai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(21)
(-11)

Komentarai (1)