[Žinios trumpai] Prasidėjo tikra beprotybė - Rusijos pasienyje didelis sujudimas: prie Suomijos sienos 50 km kamštis (Foto, Video)  (1)

Rusijos piliečiai bėga nuo mobilizacijos į užsienį, bando vykti į Suomiją, Sakartvelą, Mongoliją.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-09-22 [Žinios trumpai] Prasidėjo tikra beprotybė - Rusijos pasienyje didelis sujudimas: prie Suomijos sienos 50 km kamštis (Foto, Video)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daugelis Rusijos piliečių nusprendė bėgti nuo mobilizacijos į užsienį, bando vykti į Suomiją, Sakartvelą, Mongoliją, tačiau toli gražu ne visur jie laukiami.

Rugsėjo 21 d. prie Rusijos sienų susikaupė ilgos Rusijos piliečių, norinčių išvykti iš savo šalies, eilės. „Telegram“ kanalas „Kiachta“ praneša, kad daug žmonių atvyksta į to paties pavadinimo pasienio kontrolės punktą pasienyje su Mongolija.

Prie Rusijos ir Mongolijos sienos didelis sujudimas, pastebi kanalo autoriai. Sparčiai daugėja išvykstančiųjų.

Daug jaunų rusų stovi eilėse, bandydami patekti į Sakartvelą. Rusijos Federacijos šiaurėje, prie sienos su Suomija, taip pat susidarė ilga eilė. Liudininkų teigimu, spūstis prie Suomijos sienos buvo nusidriekusi 50 km.

Būtent šiame kontrolės punkte Rusijos Federacijos piliečiai vis dar gali kirsti sieną su Europa, naudodamiesi atviromis Šengeno vizomis.

Vladimirui Putinui paskelbus dalinę mobilizaciją, rusai akimirksniu išpirko bilietus skrydžiams į visas šalis, su kuriomis Rusijos Federacija turi bevizį režimą. Iš Maskvos jau neįmanoma išskristi į Astaną, Baku, Biškeką, Taškentą, Tbilisį ir Turkijos miestus.

 

Rugsėjo 19 d. Baltijos šalys ir Lenkija apribojo Rusijos piliečių patekimą į Šengeno erdvę. Šiandien Latvijos užsienio reikalų ministras Edgaras Rinkevičius patikslino, kad mobilizacijos vengiantiems rusams neketina daryti išimties: humanitarinių vizų nebus.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(113)
(1)
(112)

Komentarai (1)