„Nulinė tolerancija“: Xi Jinpingui tikrai gali būti namų areštas – skelbiama, kas vyksta Kinijoje  ()

Xi Jinpingui tikrai gali būti namų areštas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Socialinėje žiniasklaidoje gausu teiginių apie perversmą Kinijoje, tačiau šių teiginių patikimumas abejotinas, teigia ekspertai. Spėlionės, kad Kinijos prezidentas Xi Jinpingas prarado kontrolę, pasklido internete po to, kai jis dingo iš viešumos po grįžimo iš SCO viršūnių susitikimo Uzbekistane.

Negavę oficialaus Kinijos komunistų partijos ar valstybinės žiniasklaidos patvirtinimo ir su visais šiais anoniminių soc. tinklų vartotojų įrašais, kurie nėra nei patikrinti, nei patikimi, ekspertai yra įsitikinę, kad šie gandai yra tik gandai ir klaidingos spėlionės.

Taigi, štai ką mes žinome iki šiol.

Ar Xi Jinpingui taikomas namų areštas?

Paskutinį kartą Kinijos prezidentas buvo viešai matytas Šanchajaus bendradarbiavimo organizacijos (SCO) viršūnių susitikime Samarkande, Uzbekistane.

Yra didelė tikimybė, kad Kinijos prezidentas gali būti karantine laikydamasis griežtos šalies „nulinės koronaviruso politikos“. Pagal šią politiką kiekvienas asmuo, atvykęs į Kiniją iš užsienio, turi būti karantine.

Ar tarptautiniai ir vidaus komerciniai skrydžiai Kinijoje atšaukiami?

Taip pat yra nepatvirtintų pranešimų, kad virš Kinijos sostinės skrenda labai mažai keleivinių lėktuvų, o pastarosiomis dienomis buvo atšaukti visi traukiniai ir autobusai.

Pekino sostinės tarptautinio oro uosto tinklalapyje matyti, kad kai kurie skrydžiai buvo atšaukti, keli kiti buvo suplanuoti, šiek tiek atidėti arba jau lėktuvai nusileido.

Kinijos ekspertas Aadilas Braras pasidalino skrydžių duomenimis ir teigė, kad skrydžiai nenutrūksta. Jis taip pat pasidalijo aukšto rango Kinijos pareigūnų viešų instruktažų vaizdiniais, leidžiančiais manyti, kad vyriausybė veikia normaliai.

Ar Xi Jinpingas prarado kontrolę?

 

Praėjusią savaitę Kinijoje du buvę ministrai buvo nuteisti mirties bausme, o keturi pareigūnai nuteisti kalėti iki gyvos galvos. Remiantis pranešimais, šie šeši pareigūnai priklausė „politinei frakcijai“. Šiuo metu komunistų partija vykdo antikorupcinę kampaniją ir manoma, kad šeši pareigūnai buvo Jinpingo priešininkai. Tai, kad „anti-Xi“ asmenys tampa taikiniais, yra tvirtas požymis, kad jis vis dar vadovauja.

 

Kai kurie Kinijos ekspertai taip pat teigė, kad dar nėra jokių perversmo ženklų, išskyrus komentarus socialinėje žiniasklaidoje.

Be to, kelios regioninės žiniasklaidos priemonės, tokios kaip Honkonge įsikūręs „South China Morning Post“ ir Pietų Korėjos laikraštis „The Korea Herald“, per pastarąsias 24 valandas paskelbė daug naujienų įvairiais su Kinija susijusiais klausimais, tačiau nė vienas nėra susijęs su Kinijos perversmo teorijomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(12)
(-5)

Komentarai ()