[Žinios trumpai] Skelbiama niūri prognozė, kas bus po Chersono puolimo: „Rusija smogs Baltijos šalims, prasidės naujas karas, kuris truks dar 10 metų“ (Video)  (5)

Bauginančios prognozės - konfliktas gali trukti 10 metų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vladimiras Putinas nesustos ties Ukraina ir privers Baltarusiją pulti kaimynines Europos šalis. Iš viso konfliktas gali trukti 10 metų.

Tai laidoje „Argument“ teigė ekonomistas ir politologas Olegas Soskinas:

„2014 metais sakiau, kad karas truks 10 metų. Ir taip išėjo, kad pirmasis karo etapas truko 8 metus. Dabar prasidėjo antrasis to karo etapas“, – sako jis.

Jo prognozėmis, Baltarusija vis tiek stos į karą. Ir tai įvyks tada, kai Putinas jį „užspaus“. Tai gali atsitikti po Rusijos kariuomenės pralaimėjimo Chersono kryptimi:

„Tačiau kyla klausimas – kur ši armija keliaus? Į Lenkiją, į Lietuvą, į Latviją?".

Ekspertas įsitikinęs, kad dabar V. Putinas galvoja, kaip pakelti eskalavimo lygį. Politologas patikslino, kad 10 karo metų laikotarpį reikėtų skaičiuoti pradedant 2022 m. O invazija Ukrainoje nesustos. Ukrainos ginkluotosios pajėgos, kaip patikslino Soskinas, savo teritoriją gali atkovoti anksčiau, tačiau karas išplis toliau.

 

„Putinas nori pereiti į naują eskalacijos etapą, į šį ugningą karinį piltuvą jis nori įtraukti kitus subjektus. Pirmiausia - Baltarusiją. Ir jam reikia Baltijos fronto“, – mano ekonomistas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(74)
(-60)

Komentarai (5)