Atsektas Putino sąmokslas Minske – siekta viską užmaskuoti, į dangų buvo iškelti 3 ypatingi lėktuvai (Foto)  ()

Žurnalistų teigimu, keli prezidentiniai lėktuvai buvo iškelti į dangų taip, kad nebuvo aišku, kuriuo iš jų skrenda Putinas. Vienas lėktuvas pakilo iš Maskvos, dar du – iš Sankt Peterburgo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui skrendant į Minską susitikti su Aleksandru Lukašenka, į dangų iš karto pakilo keli prezidentiniai lėktuvai. Tikriausiai taip buvo daroma siekiant nuslėpti, kokiu lėktuvu skrenda Kremliaus vadovas. Taip rašo žurnalistinio tyrimo projektas „MotolkoPomogy“.

Pranešama, kad gruodžio 19 dieną Vladimiras Putinas iš Sankt Peterburgo į Minską skrido lėktuvu Il-96-300PU, kurio registracijos numeris RA-96022. Tačiau, anot žurnalistų, 14.30 val. iš Maskvos Vnukovo oro uosto buvo pakilo Il-96-300PU, kurio registracijos numeris RA-96020.

Be to, ryte į Sankt Peterburgą buvo skubiai atgabenti du Rusijos prezidento lėktuvai: RA-96022 ir RA-96014. Po Putino pakilimo į dangų buvo pakeltas ir RA-96014.

Kodėl Rusijos Federacijos prezidentas atvyko į Baltarusiją?

Gruodžio 19 dieną Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas sakė, kad Putino ir Lukašenkos derybų metu bus galimybė aptarti karinius klausimus, „atsižvelgiant į neramumus“. Jis taip pat pareiškė, kad Rusijos prezidentas neketina versti Baltarusijos dalyvauti kare prieš Ukrainą.

Gruodžio 16 dieną pranešta, kad per derybas Putinas ir Lukašenka aptars importo pakeitimą, bendradarbiavimą energetikos sektoriuje, taip pat atkreips dėmesį į saugumo regione ir pasaulyje klausimą.

Tačiau Jungtinių Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas generolas leitenantas Serhii Naev mano, kad Vladimiro Putino tikslas yra įtraukti Baltarusijos ginkluotąsias pajėgas į invaziją į Ukrainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(26)
(-21)

Komentarai ()