[Žinios trumpai] Lenkijos veiksmai rimtai išgąsdino Baltarusiją  (2)

Baltarusijos Saugumo Tarybos valstybės sekretorius Aleksandras Volfovičius Lenkijos planus dislokuoti naują diviziją prie Baltarusijos sienų pavadino „agresyviu žingsniu".


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-01-11 [Žinios trumpai] Lenkijos veiksmai rimtai išgąsdino Baltarusiją  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešė Baltarusijos valstybinė agentūra „Belta".

„Kaip galite tai pakomentuoti? Be agresyvios Lenkijos politikos ir blogo kaimyninio požiūrio ne tik Baltarusijos, bet ir sąjunginės valstybės bei KSSO atžvilgiu apskritai, tai negali būti svarstoma", – sakė A. Volfovičius.

Jis pridūrė, kad tiek Lenkija, tiek Baltijos šalys neva „siekia militarizavimo ir karinio komponento didinimo", ne gynybinio, o puolamojo pobūdžio, ir tai galima vertinti tik kaip „tam tikros rūšies agresijos prašymą".

Anot A. Volfovičiaus, Baltarusija stebi situaciją, besivystančią šalia jos sienų.

„Neseniai priimtas Baltarusijos ir Rusijos prezidentų sprendimas dislokuoti Baltarusijos teritorijoje regioninę karių grupę rodo, kad imamės žingsnių pirmiausia strateginiam atgrasymui, tam, kad atvėsintume kai kurių Vakarų politikų galvas", – sakė Baltarusijos valstybės sekretorius.

 

Sausio 9 dieną Lenkijos gynybos ministras Mariuszas Blaszczakas paskelbė, kad Lenkijos rytuose bus formuojama Lenkijos kariuomenės legionų 1-oji pėstininkų divizija, aprūpinta iš Pietų Korėjos ir JAV pirktais tankais.

Naujos divizijos sukūrimas yra plano stiprinti Lenkijos kariuomenę, ypač didinant jos karių skaičių, dalis. Numatoma, kad Lenkijos kariuomenė išaugs nuo 164 iki 300 tūkst. žmonių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(266)
(3)
(263)

Komentarai (2)