Naujas NASA tikslas – parsigabenti Marso grunto  (0)

Kitas žingsnis NASA vykdomoje Marso planetos tyrimų programoje bus jos grunto mėginių ir akmenų parskraidinimas į Žemę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešė NASA sudarytas patariamasis mokslininkų komitetas „Mars Program Planning Group“ (MPPG), kuriam pavesta įvertinti galimas būsimas NASA misijas į Marsą smarkaus kosminių programų finansavimo „karpymo“ sąlygomis. JAV prezidentui B. Obamai sumažinus 2013 m. NASA biudžetą JAV aeronautikos ir kosmoso administracija buvo priversta smarkiai sumažinti Marso tyrimams skirtų programų finansavimą.

Buvo nuspręsta, kad JAV nedalyvaus Europos kosmoso agentūros planuojamose tyrimų misijose į Marsą 2016 ir 2018 m. bei pakoreguos būsimus savo marsaeigių tyrimų projektus, skelbia „Space.com“. MMPG komiteto nariai, konsultuodamiesi su kolegomis iš kitų šalių, turėjo parengti naujus pasiūlymus NASA vadovams, kaip peržiūrėto biudžeto sąlygomis kuo efektyviau vykdyti Marso tyrimus.

„Mars Program Planning Group“ nariai antradienį paskelbtoje ataskaitoje prioritetine Marso tyrimų kryptimi įvardijo jos paviršiaus uolienų ir grunto mėginių atgabenimą į Žemę. Juose mokslininkai ieškotų galimos mikrobiologinės gyvybės įrodymų arba požymių, kad ji galėjo egzistuoti praeityje.

Iki galimos Marso mėginių paėmimo ekspedicijos, kuri galėtų įvykti 2018 - 2020 metais, NASA į Marsą 2013 m. turėtų paleisti naują jo palydovą „Maven“, kuris tirs planetos atmosferą, o 2016 m. paleistas kosminis zondas „InSight“ tirs Marso paviršių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)