Atgarsiai iš Kremliaus: „Rusijos tikslas – atkurti SSRS valdas“ (Video)  (53)

Rusijos Dūmos deputatas Jevgenijus Fiodorovas pareiškė, kad Rusijos Federacijos tikslas – užimti visas respublikas, kurios priklausė Sovietų Sąjungai. Pasak J.Fiodorovo, reikia atkurti SSRS su 1945 metų sienomis, todėl Baltijos šalys taip pat turėtų būti okupuotos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jis pridūrė, kad ši vizija – ne jo asmeninė nuomonė, o ištisa permainų technologija, kurią Kremlius turės pritaikyti, kad „sutelktų naciją“.

„Teritorinis Sovietų Sąjungos vientisumas buvo neteisėtai pažeistas 1991 metais“, – teigė Jevgenijus Fiodorovas, kuris priklauso valdančiajai partijai „Vieningoji Rusija“, yra šios partijos centrinės politinės tarybos narys.

Jis tikina, kad Rusiją reikia sutelkti – tai padėtų išspręsti daug vidaus problemų. O sutelkti, anot J.Fiodorovo, geriausiai gali ne operacijos Sirijoje ar kitose tolimojo užsienio šalyse, o politiniai žingsniai, susiję su Rusijos sričių ir artimiausių kaimynų gyvenimu. „Vieningosios Rusijos“ atstovas tikina, kad „mūsų teritorija yra visa buvusios Sovietų Sąjungos teritorija“.

„Tai mūsų nacijos teritorija. Mūsų tėvynė. Todėl mums reikia susigrąžinti tas sienas“, – Kremliuje įsigalėjusią ideologinę liniją brėžė J.Fiodorovas. Jis įsitikinęs, kad Rusija privalės tai padaryti. Tik kariauti su NATO valstybėmis, deputato teigimu, nereikia.

Politikas aiškiai atmeta galimybę tikslo siekti karinėmis priemonėmis: „Istorines sienas reikia atkurti palaipsniui, planingai, pagal vyriausybinį kursą. Tai problemų sprendimo technologija – suformuoti visuotinį nacijos susitarimą. Tai – ne Fiodorovo noras, tai technologija“.

„Vieningosios Rusijos“ atstovas dėstė, kad šalies valdžia vienaip ar kitaip įsigyvens į šią technologiją ir ims taikyti jos metodus, kad ištaisytų „istorinę neteisybę“.

Anot jo, Rusija įveiks visus išbandymus: šalies viduje rusai išsikapstys iš socialinio gyvenimo duobių, Sirijoje padės išspręsti Artimųjų Rytų krizę, o kaimyninėse valstybėse sugebės suaktyvinti penktąją koloną – prorusiškai nusiteikusių žmonių grupes, niekinančias vietinę valdžią ir santvarką.

„Nugalėsime, jeigu turėsime priežastį kovai ir aiškų tikslą. Tikslas apibrėžia tai, dėl ko verta kentėti“, – Maskvos politikos logiką išdėstė J.Fiodorovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(18)
(150)
(-132)

Komentarai (53)