Lietuvoje apie tai galima tik svajoti: Niujorko valstija priėmė įstatymą dėl marihuanos legalizavimo rekreaciniais tikslais - kodėl tai yra taip svarbu?  (23)

Niujorko valstijos senatas ir asamblėja praėjusį antradienį, kovo 30 d., priėmė įstatymo projektą, kuriuo įteisinta marihuana rekreaciniais tikslais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Niujorko valstijos gubernatorius Andrew Cuomo „Twitter“ paskelbė pareiškimą, kuriame sakoma, kad jis „tikisi pasirašyti šį įstatymą“.

Anot CNN, jeigu dokumentas bus pasirašytas, marihuana būtų legalizuota iš karto, tačiau legalūs jos pardavimai rekreaciniais tikslais nebūtų pradėti dar metus ar dvejus. Be to, tai paverstų Niujorką 15-ąja JAV valstija, įteisinančia rekreacinę marihuaną.

Niujorkiečiams tai reiškia, kad jie galėtų turėti iki trijų uncijų (85 g) marihuanos ir 24 uncijų (680 g) marihuanos koncentrato, taip pat galėtų auginti iki šešių augalų savo namuose.

Įstatymas taip pat panaikintų dešimčių tūkstančių žmonių teistumą, sako CNBC, ir tai reikš, kad rekreacinės marihuanos vartotojai tiksliai žinos, ką gauna pirkdami kanapes.

 

Natūralu, kad įstatymas kelia tam tikrą žmonių susirūpinimą, kad keliai bus mažiau saugūs arba marihuanos vartojimas pakenks vartotojų sveikatai. Tačiau daugybė mokslinių tyrimų parodė, kaip marihuanos vartojimas rekreaciniu ar medicininiu požiūriu iš tikrųjų gali būti naudingas.

Ką apie marihuaną sako mokslas?

Normalu abejoti marihuanos vartojimo saugumu. Galų gale, tai daugumoje šalių yra nelegalu. Tačiau vartojant marihuaną yra tam tikrų privalumų.

Kaip paaiškino „Healthline“ paskelbtas tyrimas, manoma, kad marihuanos nauda yra jos junginių, vadinamų kanabinoidais, pavyzdžiui, kanabidiolio (CBD), nauda. CBD yra cheminė medžiaga, veikianti smegenis ir gerinanti jų funkcijas, kita medžiaga yra THC, kuri taip pat gaunama iš marihuanos ir pasižymi skausmą malšinančiomis savybėmis, sako „Health Europa“.

 

Kai kurie teigiami marihuanos aspektai – skausmo valdymas, sumažėjęs uždegimas, sumažėjęs nerimas, geresnis miego valdymas, reguliuojami priepuoliai, lėtesnis Alzheimerio ligos vystymasis, antibiotikų potencialas ir kt.

Tai tebėra ginčytinos diskusijos tarp mokslininkų ir politikų. Tačiau yra akivaizdžių marihuanos vartojimo privalumų, o kol kas Niujorke ji gali būti įteisinta labai greitai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(50)
(8)
(42)

Komentarai (23)