Oralinis seksas: išspjauti ar nuryti? Štai ką sako mokslas  (5)

Oralinis seksas yra populiari pramoga, kurią mėgsta ir žmonės, ir gyvūnai, tačiau laimingos pabaigos pasekmės gali būti šiek tiek problemiškos. Klausimas – išspjauti ar nuryti – pasiekus kulminaciją tampa aktualus, todėl prieš priimant sprendimą verta pasidomėti, ką apie tai sako mokslas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2002 m. paskelbtas tyrimas parodė, kad kai kurie spermoje esantys hormonai gali turėti teigiamą poveikį psichinei sveikatai. Pasak tyrimo autorių, moterys, turėjusios nesaugius lytinius santykius, surinko mažesnius depresijos balus nei tos, kurios naudojo prezervatyvus, o „depresijos simptomai ir bandymai nusižudyti tarp moterų, kurios naudojo prezervatyvus, buvo proporcingi prezervatyvų naudojimo nuoseklumui“.

Norint patvirtinti tokį poveikį, reikės atlikti daug daugiau tyrimų, nors mokslininkai pabrėžia, kad spermoje yra daug nuotaiką gerinančių junginių, tokių kaip oksitocinas ir serotoninas, kurie aptinkami neseniai apvaisintų moterų kraujyje.

Sunku pasakyti, ar tas pats atsitiks nurijus spermą. 100 ml spermoje yra apie 5000 miligramų baltymų, taip pat gana sveika cinko dozė ir nedidelis vitamino C, magnio bei kalio kiekis. Akivaizdu, kad naudingiau šių maistinių medžiagų dozę būtų gauti iš tikro maisto. Visgi, papildomi vitaminai iš spermos nėra nieko blogo.

Be maistinių medžiagų, žmogaus spermoje taip pat yra antioksidanto, vadinamo spermidinu, kuris, kaip įrodyta, lėtina mielių, kirminų, musių ir pelių kepenų ląstelių senėjimo procesą. Šis poveikis buvo siejamas su akivaizdžiu spermidino gebėjimu reguliuoti ląstelių savęs virškinimo procesą, žinomą kaip autofagija. Bet mažai tikėtina, kad tokią naudą galima gauti ir oralinio sekso metu.

 

 

Būkite tikri, kad atsisakę oralinio sekso, galite žymiai sumažinti riziką užsikrėsti lytiškai plintančia liga, pvz., ŽIV, herpesu ar hepatitu. Žinoma, tokiomis ligomis vis tiek galima užsikrėsti net ir nenurijus spermos, o užsikrėsti jomis yra daug didesnė tikimybė, jei oralinį seksą atliekančio žmogaus burnoje ar ant lūpų yra atvira žaizda.

 

 

Išspjauti spermą taip pat gali prireikti tiems, kurie kenčia nuo alergijos spermai. Ją sukelia tam tikri prostatos baltymai. Kai kuriems žmonėms gali būti neįmanoma turėti lytinių santykių be prezervatyvo. Laimei, ši būklė yra labai reta ir neturėtų kelti susirūpinimo daugumai oralinio sekso dalyvių.

Taigi, spermos išspjovimas ir rijimas turi savo privalumų bei trūkumų, todėl galite priimti sprendimą remiantis vien tik asmeniniais pomėgiais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(180)
(70)
(110)

Komentarai (5)