[Žinios trumpai] Rusijos pajėgos grasina sugriauti užgrobtą Černobylio atominę elektrinę: kas žinoma?  (7)

Šiuo metu už draudžiamosios zonos ribų gyventojams grėsmės nėra.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Rusijos kariuomenė paskelbė ultimatumą, grasindama užminuoti ir susprogdinti atskirus svarbaus Černobylio atominės elektrinės infrastruktūros objektus“, – pranešė spaudos tarnyba.

Agentūros teigimu, Ukraina prieš dvi dienas prarado ARMS sistemos (automatinės radiacinės situacijos stebėjimo sistemos) kontrolę. Naujausi gauti duomenys rodo, kad jutiklio, esančio šalia radioaktyviųjų atliekų saugyklų Vector, Podlesny, Third Stage ir Buryakovka, sugertos dozės vidurkį viršija septynis kartus.

„Tai rodo, kad įsibrovėliai neteisingai naudoja apsaugos sistemas ir neturi reikiamos kompetencijos branduoliniams objektams apsaugoti. Siekdama išvengti papildomų sankcijų, Rusija pasakoja, kad uždraustojoje zonoje viskas kontroliuojama ir saugu“, – teigia agentūra.

Spaudos tarnyba primena, kad Ukrainos Valstybinė branduolinio reguliavimo inspekcija informavo Tarptautinę atominės energijos agentūrą (TATENA) apie Černobylio atominės elektrinės, draudžiamojoje zonoje esančių branduolinių ir radiacinių objektų kontrolės, praradimą dėl karinės atakos.

 

„Atkreipiame tarptautinių partnerių ir organizacijų dėmesį į Rusijos karių bandymus užgrobti atomines elektrines Ukrainoje ir bandymus dislokuoti karinę įrangą šalia strateginių objektų“, – pridūrė agentūra.

Kaip pranešė UNIAN, vasario 24 d., dėl atakos, visus draudžiamojoje zonoje esančius Černobylio atominės elektrinės objektus perėmė Rusijos Federacijos okupacinės pajėgos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(4)
(3)
(1)

Komentarai (7)