[Žinios trumpai] Putino sąjungininkai: šešios šalys, kurios greičiausiai palaikys Rusiją Trečiajame pasauliniame kare, įskaitant Kiniją  (2)

Rusija padidino nuogąstavimus, kad prieš daugiau nei mėnesį jai įsiveržus į Ukrainą gali kilti naujas pasaulinis karas. Štai šešios šalys, kurios greičiausiai palaikytų Rusiją, kilus tokiam konfliktui, įskaitant Kiniją ir Indiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo tada, kai Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas įsakė surengti plataus masto invaziją į Ukrainą, Vakarai labai atsargiai žiūri į tai, kaip elgtis. Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis ne kartą ragino virš jo šalies įvesti neskraidymo zoną, tačiau NATO atmetė jo raginimus, baimindamasis, kad karas prasidės ir už Ukrainos sienų.

Taigi, jei įvyktų naujas pasaulinis karas, kurios šalys greičiausiai pasiūlys savo paramą Rusijai.

1) Pakistanas

Vladimiro Putino invazijos išvakarėse Pakistano ministras pirmininkas Imranas Khanas su dviejų dienų valstybiniu vizitu viešėjo Maskvoje. Kelionės metu jis piktai atmetė Vakarų reikalavimus pasisakyti prieš Rusiją.

2) Kinija

Nors Kinija pastarosiomis savaitėmis bandė šiek tiek atsiriboti nuo Rusijos, ji nesmerkia prezidento Putino invazijos. Vietoj to Pekinas pabrėžė savo neutralumo poziciją ir apibūdino Kinijos ir Rusijos santykius kaip „strateginės partnerystės“ santykius.

Kinija, kaip ir Pakistanas, susilaikė nuo dviejų Jungtinių Tautų (JT) balsavimų dėl Rusijos agresijos.

3) Indija

Indija pareiškė, kad Vakarų įvestos sankcijos nėra tinkamas atsakas į karą tarp Rusijos ir Ukrainos, bet patiria didelį JAV spaudimą pasmerkti prezidentą Putiną.

Maskva yra didžiausia Indijos ginklų tiekėja, su kuria Naujasis Delis 2018 m. pasirašė 5,43 mlrd. dolerių sutartį.

4) Pietų Afrika

Afrikos nacionalinio kongreso (ANC) vadovybė grįžo į šaltojo karo laikų draugystę su Maskva, o buvęs prezidentas Jacobas Zuma neseniai paskelbė pareiškimą, kuriame prezidentą Putiną pavadino „taikos žmogumi“, o Vakarų sąjungininkus – „patyčiomis“.

 

Nors Zuma nekalba vyriausybės vardu, žinoma, kad prorusiškas jausmas slypi Pietų Afrikos ANC partijoje.

5 ir 6) Brazilija ir Meksika

Tiek Brazilija, tiek Meksika atsisakė įvesti sankcijas Rusijai ir vengė pasmerkti invaziją.

Meksikos prezidentas Lopezas Obradoras, kairiųjų pažiūrų populistas, sakė: „Mes nesiimsime jokio ekonominio keršto, nes norime palaikyti gerus santykius su visomis pasaulio vyriausybėmis“.

Tuo tarpu Brazilijos prezidentas Jairas Bolsonaro tvirtino, kad išliks „neutralus“ Ukrainos atžvilgiu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(10)
(11)
(-1)

Komentarai (2)