[Žinios trumpai] Vokietijoje prasidėjo nesuvokiami pareiškimai: žudynės Bučoje tik smulkmena, o „naikinimo karo“ nėra iš viso  (5)

Vokietija abejoja rusų įvykdytų karo nusikaltimų Ukrainoje mastu


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs Diuseldorfo meras, Vokietijos socialdemokratų partijos narys Thomas Geiselis paskelbė publikaciją apie Ukrainą ir taip išprovokavo skandalą internete, suabejodamas kančių, kurias Rusijos kariuomenė atnešė kraštui, mastu.

Visų pirma, pasak politiko, 410 Bučoje žuvusių civilių nėra pakankamai didelis skaičius, kad tai būtų galima pavadinti genocidu.

Apie tai praneša leidinys „Der Westen“.

Vokiečių politiko įrašas vadinosi „Gana, pone A. Melnikai“, – tai savotiškas bandymas atskirsti Ukrainos ambasadoriui, kuris po Odesos apšaudymo sukritikavo Berlyną dėl lėto ginklų tiekimo.

Buvęs Diuseldorfo meras abejoja, ar tai tikrai „naikinimo karas“, kurį Rusijos Federacija kariauja Ukrainoje, „kaip ponas A. Melnikas norėtų, kad mes tikėtume“. Kartu politikas pabrėžia, kad negalima pasitikėti karo aukų retorika.

Be to, nors daugiau nei 5 milijonai civilių gyventojų jau pabėgo iš Ukrainos, Th. Geiselis taip pat abejoja sunaikinimo mastu kai kuriose šalies dalyse, o 410 civilių, žuvusių Bučoje, jo nuomone, nėra pakankamai didelis skaičius, kad jį būtų galima pavadinti genocidu.

„Ar Ukrainos genocido retorika praktiškai nesumenkina karo nusikaltimų Srebrenicoje, My Lai ir Babin Yar, o gal ir naktinio bombardavimo Drezdene, nusinešusio 30 000 žmonių gyvybių?“ – klausia politikas.

 

Kaip anksčiau skelbė UNIAN, grupė vokiečių buvusių politikų, intelektualų ir nuomonės lyderių kreipėsi į Vokietijos vyriausybę atviru laišku, kurio turinyje teigiama, kad reikia priversti Ukrainą kapituliuoti kare su Rusijos Federacija.

Šis kreipimasis buvo reakcija į plačiau paplitusius žiniasklaidos ir visuomenės reikalavimus apsaugoti Ukrainą ir aprūpinti Kyjivą sunkiąja ginkluote.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(6)
(76)
(-70)

Komentarai (5)