[Žinios trumpai] Rusija planuoja naują niekšybę – skelbia perspėjimus Krymo gyventojams nejudėti per Krymo tiltą  ()

Okupantai įspėjo „viešojo sektoriaus“ darbuotojus nejudėti per Krymo tiltą, argumentuodami tai „padidėjusiu sabotažo pavojumi“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacija gali rengti provokaciją ant Krymo tilto arba naudoti jį karių perkėlimui.

Apie tai pranešė Ukrainos prezidento atstovybė Krymo Autonominėje Respublikoje.

Dokumente pažymima, kad prasidėjus antrajam vadinamosios „specialiosios karinės operacijos Ukrainoje“ etapui, padaugėjo sabotažo ir žvalgybos grupių, galinčių vykdyti atakas prieš svarbią infrastruktūrą laikinai okupuotame Kryme.

„Svarbiausia okupacinių administracijų išlyga – nuo ​​šių metų balandžio 22 d. iki gegužės 11 d. susilaikyti nuo judėjimo Krymo tiltu“, – rašoma pranešime.

Ukrainiečiai, esantys laikinai okupuotame Kryme, buvo informuoti apie įtartiną veiklą arba Rusijos karinės technikos judėjimą per Krymo tiltą šiuo laikotarpiu.

Balandžio 21 dieną Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Aleksijus Danilovas pakomentavo Ukrainos galimybę atakuoti Krymo tiltą, jungiantį Rusijos Federaciją su jos laikinai okupuotu pusiasaliu.

 

„Jei būtume turėję galimybių tai padaryti, jau būtume tai padarę. Jei turėsime galimybę tai padaryti, būtinai tai padarysime“, – sakė A. Danilovas.

Prieš tai buvęs Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo viršininko pavaduotojas generolas leitenantas Igoris Romanenko sakė, kad Ukrainai galbūt nepavyks sugriauti viso tilto, tačiau teoriškai reikiamu metu į jį gali smogti kariai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(49)
(2)
(47)

Komentarai ()