[Žinios trumpai] Rusijos TV propagandistai išsityčiojo iš Vakarų šalių, kenčiančų nuo beždžionių raupų protrūkio: „surado“ ryšį tarp paramos Ukrainai (Video)  (1)

Rusijos valstybinės televizijos laidų vedėjai trečiadienį patyčiojo iš šalių, kurios pranešė apie beždžionių raupų viruso atvejus, ligai ir toliau sparčiai plinta visoje Europoje ir Šiaurės Amerikoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Virusinės ligos protrūkiai buvo užregistruoti beveik 20 šalių, kuriose virusas nėra endeminis. Infekcinė liga, kuri pirmą kartą buvo aptikta beždžionėms, plinta artimo kontakto metu ir dažniausiai būna nesunki. Pastarosiomis savaitėmis buvo pranešta apie daugiau nei 100 patvirtintų infekcijų daugiausia Europoje, o įtariamų atvejų buvo ir daugiau.

Vaizdo klipe, kurį socialiniame tinkle „Twitter“ pasidalino „Daily Beast“ apžvalgininkė Julija Davis, Rusijos valstybinės televizijos laidų vedėjai Jevgenijus Popovas ir Olga Skabejeva bei Rusijos politikas ir Valstybės Dūmos narys Aleksejus Žuravliovas tyčiojosi iš valstybių, kurios pranešė apie beždžionių raupų protrūkius.

Skabejeva tvirtino, kad nukentėjusios nuo viruso šalys siunčia ginklus į Ukrainą. Klipas iki šiol surinko daugiau nei 30 000 peržiūrų.

„Beždžionių raupai. Beveik visi, kurie jais susirgo, yra netradicinės seksualinės orientacijos vyrai", – pradėjo D. Popovas.

Skabjeeva pridūrė: „Nepatikėsite, toks sutapimas, o gal tai ne atsitiktinumas, dauguma šalių, kurių homoseksualai susirgo beždžionių raupais, tiekia ginklus Kyjivo režimui. Pasitaiko, tiesa?".

Žuravliovas per Rusijos valstybinę televiziją pridūrė, kad Rusijoje „nėra beždžionių raupų atvejų, net nei vieno“, prieš juokdamasis su savo kolegomis laidų vedėjais.

 

Rusijos sanitarijos priežiūros tarnyba gegužės 23 d. pareiškė, kad Rusija turi bandos imunitetą nuo beždžionių raupų dėl „anksčiau Rusijoje vykdytos masinės vakcinacijos nuo raupų“, turėdama omenyje privalomą vakcinaciją nuo raupų, kuri šalyje buvo vykdoma iki 1980 m.

 

 

Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) ŽIV, hepatito ir lytiniu keliu plintančių infekcijų programos patarėjas Andy Seale'as pirmadienį pabrėžė, kad „bet kas gali užsikrėsti beždžionių raupais per artimą kontaktą“.

„Nors, pavyzdžiui, matome kai kuriuos ligos atvejus tarp vyrų, kurie turi lytinių santykių su vyrais, tai nėra gėjų liga, nors kai kurie žmonės socialiniuose tinkluose bandė tai įvardinti. Taip tiesiog nėra", - sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(9)
(-5)

Komentarai (1)