[Žinios trumpai] Viskas išbandyta ir tai veikia! Ukraina sugalvojo genialų planą, kaip pralaužti jūrų blokadą  (1)

Jau savaitės pabaigoje laivai su kroviniu iš Ukrainos gali pajudėti iš Izmajilo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai jus gali šiek tiek nustebinti, nes nors Izmajilas yra netoli Juodosios jūros, jis neturi pakrantės ir, žinoma, nėra uostamiestis. Tačiau Ukrainos uostamiesčius blokuoja rusų karo laivai, o eksportuoti tikrai yra ką - juk Ukraina yra viena svarbiausių grūdų tiekėjų pasaulyje.

„Konteinerinių laivų eismas Dunojumi į Konstantos [Rumunija] uostą pasiekė naują lygį. Gegužės pabaigoje Izmajile pirmą kartą suformuotas konteinerių karavanas, su laivu „Kapitonas Širkovas“ ir penkiomis baržomis“, teigiama UDP kompanijos pranešime. Šio karavano krovinio dydis - 300 TEU (dvidešimties pėdų vieneto ekvivalentų). Kitaip tariant, 300 6,1 metro ilgio konteinerių.

Konstantoje krovinys iškrautas, jis pakeistas į Ukrainą importuojamu kroviniu, ir po kelių dienų jis pasieks Izmajilą.

 

Visiškai Ukrainos bėdų šis sprendimas nepašalins. Izmajilas pats nėra lengvai pasiekiamas dėl Rusijos atakų prieš Ukrainos geležinkelių infrastruktūrą. Pasaulio bendruomenė stengiasi sukurti sąlygas Ukrainos grūdų eksportui, bet tai nėra lengva, nes Rusija karinėmis priemonėmis blokuoja Ukrainos uostus ir mainais į galimybę eksportuoti krovinį prašo sankcijų pašalinimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(61)
(1)
(60)

Komentarai (1)