[Žinios trumpai] Rusijos kariškiai norėjo pademonstruoti griaunančią TOS-1A jėgą ir puolė Ukrainos pozicijas: jau geriau būtų nefilmavę to, kas gavosi (Video)  ()

Paskelbtame vaizdo įraše matyti, kaip buvo paleistos 8 raketos, tačiau nė vienas iš šių termobarinių sviedinių nepataikė į taikinį.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-07 [Žinios trumpai] Rusijos kariškiai norėjo pademonstruoti griaunančią TOS-1A jėgą ir puolė Ukrainos pozicijas: jau geriau būtų nefilmavę to, kas gavosi (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai Rusijos propagandistai paskelbė vaizdo įrašą apie sunkiosios liepsnosvaidžių sistemos TOS-1A „Solntsepek“ panaudojimą Ukrainos teritorijoje. Vaizdo įraše matyti, kaip kyla gaisras Dolgenkoje kaime, Charkivo srities Iziumo rajone. Apie tai praneša portalas „Military“.

Šaudymo korekcija atliekama pasitelkus žvalgybinį droną, kuris perduoda koordinates.

Vaizdo įraše matyti maždaug 8 raketų paleidimas, tačiau nė viena jų nepataikė į taikinį. Drono operatorius turėjo atitolinti kamerą, kad sužinotų, kur nusileido raketos.

Įdomiausia, kad vaizdo siužetas baigiamas TOS-1 vado išdidžiu pasakymu - užduotis įvykdyta pilnai, taikiniai sunaikinti. Ir iš karto video siužete parodomi, kur realiai buvo taikiniai - gerokai į šoną nuo smūgių vietos. 

TOS-1 yra aprūpinta nevaldomomis raketomis MO.1.01.04M, 3700 mm ilgio ir sveriančiomis 217 kg. Sviedinys susideda iš termobarinės galvutės, saugiklio ir kietojo kuro reaktyvinio variklio.

 

Šios raketos problema yra šaudymo nuotolis. Deklaruojamas TOS-1A nuotolis yra apie 6 km. Todėl norint šaudyti, įrenginys turi būti netoli fronto ir priešo artilerijos, todėl kyla didelė TOS-1 sunaikinimo rizika.

Panašius atvejus jau užfiksavo Rusijos operatoriai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(45)
(4)
(41)

Komentarai ()