[Žinios trumpai] Ar S-400 raketos apsaugotų Rusiją nuo F-22? Atsako JAV karo pilotas, Irako karo veteranas  (1)

„Lockheed Martin F-22 Raptor“ yra labai pajėgūs naikintuvai, bet S-400 priešlėktuvinės gynybos sistemos irgi yra labai galingos. Ar F-22 būtų numuštas, jei patektų į teritoriją, kurioje jo laukia S-400?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis klausimas buvo užduotas svetainėje „Quora“ ir į jį atsakė buvęs karo pilotas, Irako karo veteranas Danas Rosenthalis.

Pasak jo, tikslaus atsakymo į šį klausimą negali būti. Viskas priklauso nuo daugybės faktorių. F-22 turėtų būti pastebėtas ir sekamas, kad S-400 apskritai turėtų nors kokią galimybę. To proceso metu S-400 kompleksas pats galėtų būti sunaikintas. Šias sistemas taip pat galima trikdyti elektroninės karybos priemonėmis, kurių JAV Karinėms oro pajėgoms netrūksta. Be to, į tokią misiją F-22 skristų ne vienas, o jo palyda irgi tikrai susidomėtų rusų priešlėktuvinėmis raketų sistemomis.

Be to, pilotas teigia, kad F-22 neskristų tiesiog šiaip virš priešo teritorijos. Maršrutas būtų suplanuotas ir išžvalgytas. Be to, tiek F-22, tiek S-400 sistemos yra pakankamai reti ginklai.

 

„Taigi, žinoma, F-22 yra pažeidžiamas S-400 raketomis, bet tik vakuume. Praktikoje, S-400 yra laikomas kontroliuojama grėsme“, teigia Rosenthalis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(87)
(2)
(85)

Komentarai (1)