D.Peskovas pripažino: Vakarų sankcijos ėda šalies ekonomiką, bet mes išeisime laimėtojais  (1)

Rusijoje dažnai pabrėžiama, kad Vakarų sankcijos nėra tragedija. Tačiau tuo pat metu Kremlius tikisi, kad Vakarai tas sankcijas atšauks. Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas šįkart naujienų agentūrai TASS pripažino, kad padėtis yra sudėtinga.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Situacija nėra lengva. Tiksliau ją apibūdinti kaip pakankamai sunkią dėl beprecedenčio ekonominio karo“, Peskovas teigė prieš Tarptautinį ekonomikos forumą, rengiamą Sankt Peterburge. Tiesa, Peskovas buvo linkęs paminėti, kad sankcijos ir dabartinė padėtis galiausiai bus naudingos Rusijai.

„Ši situacija mus stumia arčiau draugiškų šalių, kad ieškotume naujų bendravimo būdų, naujų mechanizmų finansiniams sandoriams“, teigė Peskovas.

Tačiau Rusijos ekonominė situacija praktiškai neturi perspektyvų. Gegužę automobilių pardavimai Rusijoje krito 83 %. Automobilių pasiūla irgi susitraukia, nes Vakarų gamintojai palieka šią rinką. Komercinė aviacija greitai pradės merdėti. Prognozuojama, kad šiemet Rusijos ekonomika susitrauks 15 %. Nepadeda ir tai, kad pats karas kainuoja milijardus. Kai Vakarai atsisakys rusiškų energijos resursų, bus dar sunkiau. Net jei karas staiga pasibaigtų, atsigauti bus sunku, nes Vakarams bus sunku vėl kada nors pasitikėti Rusija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(47)
(0)
(47)

Komentarai (1)