„Anonymous“ smūgis Rusijai: įsilaužė į strateginę įmonę, nutekino slaptus dokumentus, skelbiami planai net iki 2030-ųjų – turi žinutę ir Putinui (Foto)  ()

Dėl įsilaužėlių atakos buvo atskleistos trijų naujų dronų: „Helios“, „Grom“ ir „Orion-E“, gamybos charakteristikos ir detalės.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-17 „Anonymous“ smūgis Rusijai: įsilaužė į strateginę įmonę, nutekino slaptus dokumentus, skelbiami planai net iki 2030-ųjų – turi žinutę ir Putinui (Foto)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įsilaužėlių grupė „Anonymous“ paskelbė, kad Rusijoje buvo įsilaužta į įmones, gaminančias nepilotuojamus orlaivius. Vartotojas su slapyvardžiu YourAnonSpider paskelbė gautus duomenis „Twitter“.

Archyve yra akcinės finansų korporacijos „Sistema“, bendrovės „Kronštadt“ ir akcinės bendrovės „Rosoboronexport“ pristatymai ir techninė dokumentacija. Juose atskleidžiamos dviejų rusiškų dronų: „Helios“ ir „Orion-E“ gamybos charakteristikos.

„Russia Today“ duomenimis, „Helios“ dronas yra naujas įrenginys, pirmasis jo skrydis turėtų įvykti 2024 m. Jis skirtas patruliuoti ir teikti radijo ryšį. Sistemos pranešime pažymima, kad iki 2030 metų gamintojas turėtų pagaminti iki 22 „Helios“ per metus.

„Orion-E“ pristatomas kaip oro žvalgybos kompleksas su tolimojo nuotolio dronais, kurį taip pat kuria „Kronštadt“. Be kita ko, UAV turi atlikti radaro žvalgybą, perduoti radijo signalus, gesinti gaisrus, pristatyti įrangą, nurodyti oro gynybos taikinius.

 

Viename iš pristatymų taip pat minimas greitaeigis UAV „Grom“, galintis smogti oro gynybos sistemoms, taip pat kitiems antžeminiams taikiniams. Sutartį su Krašto apsaugos ministerija planuota sudaryti 2021 m., o pirmieji „Grom“ pristatymai galėtų prasidėti 2025 m.

 

Programišiai taip pat paskelbė dokumentą apie kibernetinę ataką prieš „Kronštadt“. Remiantis tekstu, įmonės sistemoje buvo rasta virusinė programinė įranga, dėl kurios trečiosios šalies kibernetinio saugumo bendrovė „BIZon“ atliko tyrimą ir rekomendavo apsaugos priemones. Žinodami apie pažeidžiamumą, kurio ekspertai nerado, įsilaužėliai gali iš naujo atakuoti kompaniją.

 

Interviu „International Business Times“ YourAnonSpider pakomentavo neseniai įvykusį informacijos nutekėjimą ir kreipėsi į Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną bei rusus:

 

„Už jūsų įvykdytus karo nusikaltimus, nekaltus žmones, kuriuos nužudėte ir dešimtis žmonių, kuriuos sunaikinote, mes nepaliksime jūsų ramybėje. Mes atskleisime jus ir jūsų įvykdytus karo nusikaltimus. Mes atskleisime jūsų korumpuotos valdžios nusikaltimus. Mes skverbiames į rūmus, kuriuose slepiasi, į valdžios pastatų kameras, į žmogaus, kuriuo labiausiai pasitiki, mobilųjį telefoną, į automobilių navigacijos sistemą. Laukite mūsų“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(144)
(1)
(143)

Komentarai ()