Rusai įsiutę: neveikia tūkstančiai „Samsung“ išmaniųjų telefonų - gamintojas įdėjo labai gudrią apsaugą, kurios neįmanoma apeiti  (5)

Importas stringa: Rusijoje neveikia tūkstančiai „Samsung“ išmaniųjų telefonų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijoje neveikia kai kurie „Samsung“ išmanieji telefonai, kurie, apeinant sankcijas, nelegaliai įvežami į šalį, panaudojant lygiagretų importą. Apie tai rašo leidinys „Izvestija“, remdamasis elektronikos rinkų atstovų pasisakymais.

Šaltinių teigimu, „Samsung“ naudoja technologijas, kurios verčia vartotojus aktyvuoti išmaniuosius telefonus tik tose šalyse, kurioms jie buvo išleisti. Kad įrenginys veiktų, reikia įdėti regiono, į kurį buvo išsiųstas įrenginys, operatoriaus SIM kortelę ir šiek tiek pasikalbėti paskambinus mobiliuju ryšiu. Visiškai naujas telefonas pristatytas į Rusiją, įdėjus rusišką SIM kortelę, neveiks. Pastebėta, kad „iPhone“ pirkėjai su tokiomis problemomis nesusiduria.

„Izvestija“ teigimu, gamintojo palaikymo tarnyba patvirtino, kad gamintojas rekomenduoja naujus išmaniuosius telefonus išleisti tose šalyse, kuriose jie buvo įsigyti. Vienas iš „Samsung“ aptarnavimo centrų teigia, kad Rusijoje galima atrakinti „Samsung“ telefoną, tačiau už tai reikia sumokėti specialistams 5 tūkstančius rublių (83 eurai) ir dar laukti du mėnesius, kol pagrindinė būstinė apsvarstys prašymą ir, galbūt, išduos regioninį atrakinimo kodą.

„Jeigu vartotojas neaktyvavo kitai rinkai skirto išmaniojo telefono pirkimo šalyje, jis gali kreiptis dėl negarantinio aptarnavimo toje šalyje, kurioje naudojasi telefonu“, – sakė įmonės atstovas.

 

„Mobile Research Group“ analitikas Eldaras Murtazinas išsiaiškino, kad maždaug 20% ​​gamintojo „Samsung“ telefonų, kurie nelegaliai įvežami į Rusijos Federaciją, negali būti aktyvuojami. Jis teigia, kad iki 50 000 tokių išmaniųjų telefonų į Rusiją buvo atvežta kaip „lygiagretaus importo“ dalis, tai yra, apie 10 000 neveikia. Tuo pačiu metu „Samsung“ blokuoja bet kokius išmaniuosius telefonus, pristatomus per Kiniją, Pietų ir Pietryčių Aziją, taip pat Vidurinius Rytus, tačiau paleidžiami „siuntiniai“ iš Eurazijos ekonominės sąjungos šalių.

 

Kai kuriose Rusijos parduotuvėse jau pasirodė „Samsung“ išmanieji telefonai, aktyvuoti tuose regionuose, kur jų pardavimas oficialiai leidžiamas – jie išduodami su atidaryta pakuotė. Tačiau Eldaras Murtazinas perspėjo, kad tokių telefonų pirkimas yra itin pavojingas:

„Pirkti tokius įrenginius pavojinga ne tik dėl to, kad juos aktyvavę asmenys gali iš anksto juose įdiegti kenkėjišką programinę įrangą, kuri gali pavogti lėšas ir duomenis, bet dar ir dėl to, kad telefonas gali būti užblokuotas“.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(111)
(0)
(111)

Komentarai (5)