Putinas skelbia kada kariuomenė gaus naujausią oro gynybos monstrą S-500 „Prometey“ – gali naikinti ne tik lėktuvus ir hipergarsines raketas, bet ir palydovus (Video)  ()

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė, kad Rusijos kariuomenė pradėjo dislokuoti modernias oro gynybos sistemas S-500, o sunkioji tarpžemyninė balistinė raketa „Sarmat“ (Satan II) bus įtraukta į kovinę ginkluotę 2022 m. pabaigoje, praneša „Interfax“ .


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Be jau mūšio lauke bandomų naujų ginklų, kariai pradėjo gauti analogų pasaulyje neturinčias oro gynybos ir raketinės gynybos sistemas S-500. Be to, sėkmingai buvo išbandyta „Sarmat“ sunkioji tarpžemyninė balistinė raketa (ICBM)“, – antradienį susitikime su Rusijos karo mokyklos absolventais sakė V. Putinas.

Jis pridūrė, kad „pirmą tokį kompleksą įtraukti į kovinę ginkluotę planuojama pradėti šių metų pabaigoje“.

Putinas teigia, kad „būtina naudoti robotiką, naujausias valdymo ir žvalgybos priemones, nepilotuojamus orlaivius ir aktyviai kurti ginklų sistemas, pagrįstas naujais fiziniais principais, turint omenyje lazerius“.

S-500 oro gynybos sistemos

 

S-500 „Prometey“ yra naujos kartos ilgo nuotolio oro gynybos sistemos. Rusijos kariškių teigimu, S-500 taps vieningos nacionalinės oro gynybos ir priešraketinės gynybos sistemos pagrindu.

Vyriausiasis oro pajėgų vadas Sergejus Surovikinas anksčiau yra sakęs, kad S-500 galės sunaikinti palydovus ir hipergarsinius ginklus artimoje Žemės atmosferos erdvėje.

Gynybos ministerija tuomet paskelbė, kad baigus visą bandymų ciklą, įrangos planuose numatyta, kad pirmoji S-500 sistema bus pristatyta oro gynybos baterijai prie Maskvos.

Tarpžemyninės balistinės raketos „Sarmat“

Pirmąjį tarpžemyninės balistinės raketos „Sarmat“ bandymą Plesecko kosmodrome Rusijos gynybos ministerija paskelbė balandžio 20 d.

 

„Naujasis kompleksas pasižymi aukščiausiomis taktinėmis ir techninėmis charakteristikomis ir gali pranokti visas šiuolaikines priešraketinės gynybos sistemas. Jis neturi analogų pasaulyje ir neturės dar ilgai“, – balandžio 20 dieną sakė V. Putinas, stebėjęs „Sarmat“ testo paleidimą per vaizdo ryšį.

Gegužės 22 dieną „Roskosmos“ vadovas Dmitrijus Rogozinas paskelbė, kad Rusija artimiausiu metu į kovinę tarnybą pateiks apie 50 raketų „Sarmat“. Rogozinas anksčiau sakė, kad masinis šių raketų pristatymas Rusijos gynybos ministerijai turėtų prasidėti iki šio rudens pabaigos.

 

Raketa „Sarmat“ gali būti aprūpinta keliomis hipergarsinėmis galvutėmis „Avangard“, – balandžio 24 dieną sakė Rusijos Federacijos strateginių raketų pajėgų vadas Sergejus Karakajevas.

„Interfax“ duomenimis, „Avangard“ kovinė galvutė gali pasiekti maždaug 27 machų greitį. „Avangard“ kovinės galvutės šiuo metu montuojamos tarpžemyninėse raketose UR-100N UTTKh.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(23)
(-17)

Komentarai ()