[Žinios trumpai] Lukašenka patvirtino dalyvavimą kare prieš Ukrainą: „nusprendžiau jau seniai, su Rusija turime bendrą kariuomenę“  ()

A. Lukšenka neleis „durti rusams į nugarą“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-05 [Žinios trumpai] Lukašenka patvirtino dalyvavimą kare prieš Ukrainą: „nusprendžiau jau seniai, su Rusija turime bendrą kariuomenę“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Liepos 3 d. Baltarusija šventė savo nepriklausomybės dieną. Minske esančiame memorialiniame komplekse „Šlovės piliakalnis“ Alesandras Lukašenka sakė kalbą, kurioje akcentavo, kad neleis „durti rusams į nugarą“.

„Šiandien mums priekaištaujama, kad esame vienintelė šalis pasaulyje, kuri palaiko Rusiją kovoje su nacizmu. Kitoje pusėje yra beveik penkiasdešimt šalių. Mes rėmėme ir remsime Rusiją. Rusija mums yra broliška valstybė. Ir tiesa šiandien yra broliškos Rusijos pusėje“, – savo kalboje sakė Lukašenka.

Baltarusijos prezidentas mano, kad „dviejų broliškų tautų – rusų ir baltarusių susidūrimas“ baltarusiams yra tragedija. Lukašenka savo kalboje pažymėjo, kad Vakarų šalys dabar kovoja su Rusija Ukrainoje ir kad Baltarusija toliau rems Rusijos Federaciją.

„Su Rusija turime glaudžiausią aljansą. Seniai sukūrėme vieną ginkluotųjų pajėgų grupę, iš tikrųjų – vieną kariuomenę. Apie mūsų dalyvavimą specialiojoje operacijoje aš nusprendžiau jau seniai. Pirmą dieną nuo karo pradžios“, – sakė A. Lukašenka.

 

Kaimyninės šalies, aktyviai remiančios Rusijos Federaciją kare prieš Ukrainą, prezidentas pareiškė, kad Baltarusija jau užėmė gynybines pozicijas, siekdama užkirsti kelią „NATO karių dūriui rusams į nugarą“.

„Mes ėmėmės gynybos nuo Bresto tvirtovės palei pietinę sieną. NATO blokas nusprendė 10 kartų padidinti savo ginkluotųjų pajėgų skaičių Rytų Europoje. Kodėl mums tai reikia daryti taikos metu? Tam, kad pradėtume kariauti. Ir mes padarysime viską, kad išgyventume ir laimėtume“, – savo kalboje sakė A. Lukašenka.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(20)
(-14)

Komentarai ()