[Žinios trumpai] Rusijos deputatas siūlo naują pavadinimą Kaliningradui: „tai labai svarbus žingsnis strategiškai“  ()

Anot Valstybės Dūmos deputato Mironovo, tai pabrėš strateginę miesto, kaip Rusijos „priešposto ant kraštutinės vakarinės sienos“, svarbą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Valstybės Dūmos deputatas ir partijos „Sąžiningoji Rusija“ lyderis Sergejus Mironovas sakė, kad Kaliningradas turėtų būti pervadintas, o Kaliningrado srities statusas turi būti pakeltas į kraštą.

Mironovas pasiūlė Rusijos Kaliningradą pervadinti „Vladibaltiysku“ (Владибалтийск), pranešė Rusijos žiniasklaida.

„Galbūt atėjo laikas pagalvoti apie regiono statuso suteikimą mūsų šaliai strategiškai svarbiam regionui, taip pat Kaliningrado pervadinimą pagal šiuolaikines realijas ir buitines tradicijas“, – pažymėjo Mironovas. „Pavadinimas iš karto leidžia suprasti, kad kalbame apie forpostą, esantį mūsų tėvynės kraštutinėje vakarinėje sienoje, kuri tęsiasi nuo Ramiojo vandenyno iki Baltijos“.

Deputatas prisiminė, kad Karaliaučiaus sritis 1946 metų liepos 4 dieną buvo pavadinta Kaliningrado sritimi. Tuo metu mirė „visos Sąjungos vadovas“ Michailas Kalininas, todėl miestui buvo suteiktas jo vardas, nors jis neturėjo su juo nieko bendra.

 

Kartu Mironovas tikina, kad dėl pavadinimo keitimo turėtų apsispręsti kaliningradiečiai.

Pažymėtina, kad Kaliningradas iki Antrojo pasaulinio karo pabaigos buvo vadinamas Karaliaučiumi (vokiškai Königsberg), Vokietijoje šis miestas buvo Rytų Prūsijos sostinė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(14)
(-13)

Komentarai ()