[Žinios trumpai] Neįtikėtina, ką daro Ukraina! Iki Chersono liko vos 1 kilometras, artėja grandiozinis mūšis - „vietiniai tiesiog sudraskys rusus“  ()

„Mūšis bus įnirtingas: Ukrainos ginkluotosios pajėgos artėja prie Chersono priemiesčių“, - „The Economist“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmosiomis karo dienomis Rusijos kariuomenė sugebėjo užimti Chersoną. Užpuolikams miestas yra svarbi viso regiono dalis. Yra užtvanka, kuri tiekia vandenį į pusiasalį, mieste auginami įvairūs žemės ūkio augalai – arbūzai, pomidorai, sojos, saulėgrąžos.

Ukrainos ginkluotosios pajėgos, rašoma „The Economist“ leidinyje, turi taktinių pasiekimų. Karinės žvalgybos pareigūnas teigė, kad Rusijos ginkluotųjų pajėgų daliniai jau pasiekiami Ukrainos snaiperiams. Ukrainiečiai yra maždaug už kilometro nuo Chersono pakraščio.

„Kita savaitė ar dvi bus dar įdomesnės“, – sakė kovotojas.

Kartu pažymima, kad ir kas nutiktų Chersono regione, tai vis tiek neatrodys kaip visavertis kontrpuolimas. Kariai skundžiasi amunicijos ir pajėgų trūkumu. Taip pat teigiama, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos dar nepasiekė pranašumo trys prieš vieną derinyje, kad galėtų sėkmingai atakuoti.

RF ginkluotosios pajėgos įrengė požeminių perėjų tinklą. Kaip pasakoja kovotojas Sergejus, kai jie bando išmušti rusus, vietoj dešimties karių į poziciją ateina šimtas. Vieną kaimą gali saugoti 4 oro gynybos padaliniai. Be to, vietos gyventojai liko savo namuose, o tai taip pat apsunkina Ukrainos ginkluotųjų pajėgų darbą.

 

Pasak buvusio pareigūno Antono (vardas pakeistas), kuris paliko Chersoną, okupantams pasiūlius vadovauti kolaboracionistinei organizacijai, Rusijos Federacija į savo pusę bando pritraukti vietos gyventojus. Tačiau situacija greitai pasikeis, jei rusų neliks Chersone.

„Rusai bus velniškai pikti ir puls visus, bet partizaninis pasipriešinimas bus toks pat įnirtingas. Vietiniai tiesiog sudraskys rusus“, - mano buvęs pareigūnas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(118)
(2)
(116)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: