[Žinios trumpai] Va čia tai ginklas! Po skandalą sukėlusio mūšio Rusija uždraus fronte naudoti „karo monstrą Terminatorių“  ()

Rusijos „wunderwaffe“ (stebuklingas ginklas) dingo iš propagandinės žiniasklaidos ir Ukrainos fronto.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-09 [Žinios trumpai] Va čia tai ginklas! Po skandalą sukėlusio mūšio Rusija uždraus fronte naudoti „karo monstrą Terminatorių“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praėjusį mėnesį paskelbėme apie pirmąjį rusiškos BMPT tanko pagalbinės mašinos „Terminator“ pasirodymą Ukrainoje. Rusijos pajėgos juos panaudojo Severodonecko užėmimo kampanijos metu.

Prisiminkime, kaip buvo: lydimi trijų pagrindinių kovinių tankų, du „Terminatoriai“ užvažiavo į kalvą, kad apšaudytų ukrainiečių pozicijas, bet pateko į artilerijos apšaudymą ir buvo priversti bėgti.

Po šio nesėkmingo „debiuto“ kariniai analitikai pradėjo aktyvią diskusiją. Rusijos propagandos „ekspertai“ įtikinėjo visuomenę, kad tai pergalė arba bent jau bandė viską sušvelninti, kad šis incidentas greitai būtų pamirštas.

Tačiau po viso šio laiko Ukrainos ginkluotųjų pajėgų strateginė komunikacija pažymėjo, kad ažiotažas apie Rusijos „pažangias“ kovos mašinas sumažėjo.

Be to, kariškiai daro prielaidą, kad „Terminatoriaus“ nebegalime matyti Ukrainos fronte:

„Šiuo metu priimamas sprendimas visas BMPT „Terminatorius“ mašinas išvesti iš kovos zonos arba bent jau laikyti saugiose vietose, kad būtų išsaugota reputacija. Nors, kaip rodo pastarosios savaitės, okupantai jau neturi saugių zonų.

Nerimą dėl reputacijos sukelia tai, kaip lengvai mašinos buvo apgadinamos nuo artilerijos. „StratCom“ duomenimis, birželio viduryje Ukrainos rytuose iš viso buvo apgadintos trys transporto priemonės, iš kurių viena negalėjo pajudėti pati.

 

Kalbėdamas apie tai, kodėl „Terminatorius“ apskritai pasirodė neigiamai, „StratCom“ spaudos centras sako:

„Dėl didelės masės ir nerangumo [transporto priemonei] nuolat grėsė artilerijos smūgiai, o ją sugadino artilerijos sviediniai. Tankų grupėms skirta danga buvo vidutiniška, atsižvelgiant į kovinės veiklos specifiką ir BPMT ginklų galimybes“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(65)
(1)
(64)

Komentarai ()