[Žinios trumpai] Lavrovas G-20 susitikime sulaukė dar neregėto pažeminimo: neištvėręs pabėgo anksčiau laiko (Video)  ()

G-7 šalių atstovai atsisakė bendrai nusifotografuoti ir pietauti su Rusijos užsienio reikalų ministerijos vadovu. Žurnalistų teigimu, komunikacija po susitikimo nebuvo pasiekta dėl klausimų, susijusių su Rusijos invazija į Ukrainą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-09 [Žinios trumpai] Lavrovas G-20 susitikime sulaukė dar neregėto pažeminimo: neištvėręs pabėgo anksčiau laiko (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

G-7 šalių užsienio reikalų ministrai surengė Rusijos užsienio reikalų ministro Sergejaus Lavrovo boikotą parengiamajame G-20 viršūnių susitikime Balyje, Indonezijoje. Tradicinė bendra fotosesija tokiuose susitikimuose buvo atšaukta, nes JAV ir kitos šalys vengė fotografuotis su Lavrovu. Tai praneša Japonijos naujienų agentūra „Kyodo“.

Rusijos diplomatas pakomentavo kai kurių dalyvių atsisakymą su juo nusifotografuoti ir teigė, kad „nieko nekvietė fotografuotis“.

„Apskritai, aš nieko niekur nekviečiau, Indonezija pakvietė mane, kaip ir Indonezija pakvietė prezidentą Putiną į viršūnių susitikimą, kuris vyks lapkritį. Tai viskas“, - sakė jis.

Kai Lavrovas susitikimo pradžioje paspaudė ranką savo kolegei iš Indonezijos Retno Marsudi, pasigirdo šauksmai: „Kada sustabdysi karą“ ir „Kodėl nesustabdžius karo“. Indonezijos užsienio reikalų ministrė taip pat sakė, kad G-7 atstovai atsisakė bendrų pietų su Sergejumi Lavrovu.

Žurnalistų teigimu, per G-20 susitikimą Balyje dominavo tema apie karą Ukrainoje ir jo poveikį pasaulio ekonomikai, o aukšti Vakarų šalių ir Japonijos pareigūnai pabrėžė, kad šį kartą forumas nebus „įprastas reikalas“.

Aukštas Indonezijos užsienio reikalų ministerijos pareigūnas agentūrai sakė, kad po susitikimo nebuvo laukiama jokios komunikacijos.

„Dalyvaujant Rusijai tikrai abejoju, ar bus pasiektas sutarimas, pavyzdžiui, dėl Ukrainos“, – prieš viršūnių susitikimą sakė aukštas JAV valstybės departamento pareigūnas.

 

Tuo tarpu Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova sakė, kad Sergejus Lavrovas iš G-20 susitikimo Balyje išvyksta anksčiau laiko. Todėl antroje susitikimo pusėje oficialiame renginyje jis nedalyvauja.

„Lavrovas vis dar veda dvišales derybas, tada kreipėsi į spaudos atstovus ir išvyksta“, – sakė ji.

Žurnalistų teigimu, jis iš susitikimo pasitraukė iš karto po savo kalbos, nelaukdamas kolegės iš Vokietijos Annalenos Berbock kalbos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(0)
(24)

Komentarai ()