[Žinios trumpai] Rusams tai būtų žiauriai skaudus smūgis: prasidėjo didelis konfliktas, teismas gali uždrausti prekiauti bet kokia „Xiaomi“ įranga  ()

Kinijos įmonė reikalauja, kad jai būtų perleistos visos teisės į prekės ženklą, nors tai neturi nieko bendra su išmaniaisiais telefonais ir nešiojamaisiais kompiuteriais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Smart International Distribution Limited“ (SIDL) bando uždrausti Rusijoje prekiauti bet kokiomis „Xiaomi“ sukurtomis programėlėmis.

Honkongo įmonė SIDL reikalauja, kad jai būtų perduotos visos teisės į „Xiaomi“ prekės ženklą Rusijoje. Organizacija teigia, kad jai priklauso prekės ženklas, kuriuo prekiaujama išmaniaisiais telefonais, nešiojamaisiais kompiuteriais, planšetiniais kompiuteriais ir kita visame pasaulyje populiaria įranga. Tiesą sakant, SIDL gamina papuošalus, miego kaukes, indus ir net buitinę techniką su „Xiaomi“ prekės ženklu, tačiau tai neturi nieko bendra su gamintoju „Xiaomi Inc.“— viena iš nedaugelio didelių kompanijų, kuri niekada nepasitraukė iš Rusijos rinkos veikiama sankcijų.

SIDL ir „Xiaomi“ dėl Rusijos rinkos kovoja nuo 2021 m. Konkurentas iš Honkongo lapkritį kreipėsi į Maskvos intelektinės nuosavybės arbitražo teismą. Teisėjas Aleksandras Sneguras kelis kartus ignoravo ieškinį, tačiau sausio 13 dieną jį priėmė nagrinėti, kitas posėdis numatytas 2022 metų rugpjūčio 8 dieną.

 

Jei teismas patenkins SIDL ieškinį, „Xiaomi Inc.“ nebegalės legaliai tiekti savo įrangos Rusijos parduotuvėms. Kol kas nežinoma, kaip „Xiaomi Inc. planuoja gintis.

Didelė tikimybė, kad SIDL pasieks savo tikslą, o prekyba „Xiaomi“ produktais bus visiškai uždrausta.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(36)
(3)
(33)

Komentarai ()