„Amžiaus sandoris“ neįvyks – Elonas Muskas atšaukė 44 milijardų dolerių pasiūlymą įsigyti „Twitter“: įvardijo priežastį  (1)

Milijardierius Elonas Muskas ketina nutraukti savo 44 milijardų „Twitter“ pirkimo sandorį – tokią informaciją penktadienį turtuolio advokatas pateikė bendrovės vyriausiajam teisininkui, skelbia žiniasklaida.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

E.Muskas sako, kad traukiasi iš sandorio nes „Twitter“ nepateikė pakankamai informacijos apie netikrų paskyrų skaičių.

Vis dėlto „Twitter“ valdybos pirmininkas Bretas Tayloras teigė, kad bendrovė vis dar yra pasiryžusi užbaigti sandorį sutarta kaina ir planuoja imtis teisinių veiksmų, kad susitarimas būtų įgyvendintas.

„Twitter“ akcijos penktadienio vakarą krito apie 6 proc.

E.Muską atstovaujantis advokatas Mike'as Ringleris teigė, kad „Twitter“ nesilaikė savo sutartinių įsipareigojimų“.

M.Ringleris tvirtino, kad „Twitter“ nepateikė E.Muskui jo prašytos verslo informacijos, kurią, anot advokato, pateikti buvo įpareigota sutartyje.

E.Muskas anksčiau yra sakęs, kad nori įvertinti „Twitter“ teiginius, kad apie 5 proc. jo kasdieninių aktyvių vartotojų, iš kurių galima gauti pajamų, yra „netikros“ paskyros.

„Twitter“ nesugebėjo arba atsisakė pateikti šią informaciją“, – tvirtino M.Ringleris.

„Kartais „Twitter“ nepaisydavo pono E.Musko prašymų, kartais atmesdavo juos dėl priežasčių, kurios atrodo nepateisinamos, o kartais tvirtindavo, kad paklusdavo, o ponui E.Muskui pateikdavo neišsamią arba netinkamą informaciją“, – teigė advokatas.

Netikros paskyros skirtos informacijai skleisti dideliam skaičiui žmonių ir manipuliuoti jų sąveika su platforma. Ketvirtadienį „Twitter“ pranešė, kad kasdien pašalina apie 1 mln. tokių paskyrų.

E.Muskas mano, kad netikros paskyros gali sudaryti 20 proc. ar daugiau „Twitter“ vartotojų.

 

„Twitter“ pranešė, kad neįmanoma apskaičiuoti „netikrų“ paskyrų kiekį vien iš viešos informacijos ir kad ekspertų komanda atlieka tyrimą, kad patvirtintų jų minimą 5 proc. netikrų vartotojų skaičių.

„Nors ši analizė tebevyksta, visi požymiai rodo, kad kai kurie „Twitter“ vieši pareiškimai apie jo kasdienius aktyvius vartotojus yra klaidingi“, – teigė M.Ringeris.

Nors dabar E.Muskas oficialiai siekia pasitraukti iš sandorio, čia istorija tikrai nesibigia. Pagal susitarimo sąlygas E.Muskas sutiko sumokėti 1 mlrd. dolerių, jei iš jo pasitrauks. Tačiau, kaip nurodė „Twitter“ valdybos pirmininkas, bendrovė gali siekti, kad E.Muskas laikytųsi savo pirminio susitarimo, paduodama jį į teismą už pasitraukimą, jei šis ginčysis, kad jo argumentai turėtų leisti jam nutraukti sutartį.

 

„Twitter“ turi pagrindo siekti, kad E.Muskas laikytųsi pradinių sąlygų. Kompanijos akcijos gerokai nukrito po to, kai valdyba paskelbė, jog priėmė jo pasiūlymą pirkti įmonę po 54,2 dolerius už akciją. Dieną, kai buvo pranešta apie pirkimo sandorį akcijų vertė buvo 51,70 dolerių už akciją.

Penktadienį prieš užsidarant akcijų biržai kompanijos akcijų vertė siekė 36,81 dolerio, galimas akcijų vertės kritimas taip pat galėjo lemti E.Musko sprendimą.

Be to, galimas susijungimas turėjo įtakos kitoms E.Musko bendrovėms. Nuo tada, kai jis paskelbė apie savo susidomėjimą „Twitter“, „Tesla“ akcijų kaina smarkiai krito, rašo BBC.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(6)
(2)
(4)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: