[Žinios trumpai] Ukraina padarė neįtikėtiną dalyką, Juodojo jūra dalinai atblokuota! Skelbiama apie pirmuosius laivus Ukrainos grūdams išvežti  ()

Išvadavusi Gyvačių salą Ukraina pradeda spręsti didžiausias savo problemas - po truputį atnaujinamas grūdų eksportas laivais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Išlaisvinus Gyvačių salą iš Rusijos užpuolikų, į Ukrainą atplaukė pirmieji laivai, kurie gabens grūdus eksportui. Kariuomenės dėka Ukraina iš dalies atnaujino žemės ūkio produktų eksportą upėmis.

Dunojumi jau atpjaulė pirmieji krovininiai laivai - tai tapo įmanoma tik išlaisvinus Gyvačių salą, nes ji yra strategiškai svarbi. Okupavę Gyvačių salą ir ten atsivežę galingos ginkluotės, rusai iš esmės galėjo kontroliuoti laivybą ir oro transportą regione.

Giliavandenis laivybai tinkamas Dunojaus – Juodosios jūros kanalas yra Odesos regione ir eina per Dunojaus biosferos rezervato teritoriją. Laivybos kelių natūraliais upių kanalais ilgis – 172,36 km, dirbtinio priplaukimo prie jūros kanalo – 3,4 km. Sprendimas jį statyti buvo priimtas 2004 m.

(50)
(0)
(50)

Komentarai ()

Susijusios žymos: