Visiškas Putino fiasko: neapykanta Rusijai pasiekė rekordines aukštumas, jos nekenčia net prorusiški regionai (Video)  ()

Charkivo gyventojai, po 4 karo mėnesių, rusų nekenčia labiau nei Lvivo gyventojai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Charkivo mero teigimu, po 4 karo mėnesių, jo mieste rusai dabar nekenčiami labiau nei Lvive.

Rusijos kariuomenės karinė invazija į Ukrainos teritoriją smarkiai pakeitė anksčiau Rusijai lojalių ukrainiečių požiūrį, kuris iš teigiamo pavirto į radikaliai neigiamą. Charkivo gyventojai, tarp kurių prieš karą buvo daug gyventojų su prorusiškomis pažiūromis, po daugiau nei 4 mėnesių karo su Rusija, kardinaliai pakeitė savo nuomonę.

Charkivo meras Igoris Terechovas apie tai pasakoja interviu „Laisvės radijo“ žurnalistams.

Į mero pasisakymus atkreipė dėmesį žurnalistas ir tinklaraštininkas Denisas Kazanskis, pažymėdamas, kad Putino paskelbta Ukrainos „denacifikacija“ patyrė visišką nesėkmę. Po 4 miesto bombardavimo mėnesių, vietiniai gyventojai simpatijų Rusijai jau nejaučia.

„Dėl Putino paskelbtos „denacifikacijos“ Ukrainos prorusiški politikai dabar tapo banderais, o šalies rytuose su Rusija dabar elgiamasi prasčiau nei vakariniuose regionuose. Pavyzdžiui, Charkivo meras sako, kad jo mieste rusai dabar nekenčiami labiau nei Lvive. Anksčiau Charkivo gyventojai gana draugiškai žiūrėjo į Rusiją, bet po reguliarių Rusijos kariuomenės miesto apšaudymų draugystės neliko“, – pasakoja Kazanskis.

 

Anot jo, Rusijos valdžiai trūksta smegenų ir strateginio mąstymo.

„Na, tai yra sėkmė. ​​Jei jie turėtų smegenų, jie suabejotų pasirinktos strategijos teisingumu, bet jie nesugeba mąstyti, todėl jokių išvadų nepadarys“, – pabrėžė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(71)
(1)
(70)

Komentarai ()

Susijusios žymos: