[Žinios trumpai] Karinis šaltinis: „Siekdamas kompensuoti fatališkus nuostolius, Kremlius imasi kraštutinių priemonių, dalinys jau suformuotas"  ()

Kremlius aktyviai verbuoja vyrus iš Rusijos kalėjimų, siekdamas kompensuoti didelius karo su Ukraina nuostolius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėl didžiulių žmogiškųjų nuostolių ir nenoro skelbti mobilizaciją, Kremlius aktyviai vilioja kalinius iš Rusijos kalėjimų dalyvauti karo veiksmuose Ukrainoje. Tai pranešė žurnalistas Romanas Cymbaliukas, remdamasis kariniais šaltiniais.

Savo „Telegram“ kanale jis pažymėjo, kad, remiantis gauta informacija, nuteisti rusai Brianske buvo paleisti, kad būtų iškart išsiųsti į Ukrainos teritoriją.

„Už dalyvavimą „specialiojoje karinėje operacijoje“, kol ji visiškai nesibaigs, visiems kaliniams buvo pažadėta visiška amnestija (įskaitant ir teisminių bylų nutraukimą kaltinamiesiems). Kaliniai supranta, kad yra didelė tikimybė, kad jie neišgyvens iki konflikto pabaigos, tačiau didžioji dauguma sutinka su tokia rizika“, – sakė Cymbaliukas.

 

Žurnalistas praneša, kad, šaltinio teigimu, iš kalinių jau suformuotas dalinys, šiuo metu vyksta kovinis koordinavimas viename iš Rusijos Federacijos poligonų.

(18)
(11)
(7)

Komentarai ()

Susijusios žymos: