[Žinios trumpai] Rusijos kariuomenė panikoje, masiškai žudomi generolai ir vyresnieji karininkai: Ukrainos generolas aiškina, kas vyksta  ()

Net ir turėdama palyginti kuklius pajėgumus, Ukraina sėkmingai daužo priešo vadavietes ir jau yra pašalinusi daugiau nei tuziną rusų generolų ir šimtus vyresniųjų karininkų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generolas leitenantas Igoris Romanenko pakomentavo informaciją, kad per pastarąsias kelias dienas priešas neteko daugybės aukšto rango karininkų okupuotoje teritorijoje aplink Chersoną, taip pat 12 vyresniųjų karininkų Černobajivkos rajone.

Blitzkrieg mūsų valstybės šiaurėje žlugo pirmiausia dėl to, kad jų valdymo sistema buvo blogai organizuota ir atskiri kariuomenės daliniai buvo kontroliuojami iš Maskvos“, – sakė karo ekspertas. Romanenko teigimu, po to jie įsibrovėliai padarė išvadas ir pradėjo antrą strateginę puolimo operaciją Ukrainos rytuose ir pietuose, kur jiems yra palankesnės sąlygos. Tačiau dabar Ukraina gali pasikliauti sąjungininkų žvalgybos informacija.

„Jie, kiek gali, padeda žvalgyboje, o atitinkamus smūgius mes atliekame HIMARS – didelio tikslumo ginklais. Raketų lekiančių iki 300 km nuotoliu dar nėra, bet jų jau reikėtų. Jie mato, kad tai akivaizdžiai būtina puolimui. Tačiau net ir turėdami dabartines galimybes, pasiekiame vadavietes. Jau žuvo keliolika generolų ir šimtai vyresniųjų karininkų. Ir tai yra reikšminga, nes tokio lygio karinio personalo rengimas reikalauja laiko ir lėšų, kurių jie šiuo metu neturi“, teigia Romanenko.

 

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generolas leitenantas taip pat pažymėjo, kad sėkmingo HIMARS darbo fone Rusijoje sustiprėjo karinės propagandos intensyvumas – raginimas smogti sprendimus priimantiems Ukrainos centrams. Ukraina turi stebėti rusų veiksmus ir saugotis, kiek tai įmanoma, smūgių Kyjivui.

(58)
(2)
(56)

Komentarai ()

Susijusios žymos: