[Žinios trumpai] Ukraina gaus grėsmingiausius savaeigius ginklus pasaulyje: ekspertas įvertino „Archer“ efektyvumą  (4)

„Archer“ artilerijos sistema - tai švediška 155 mm savaeigė haubica, galinti šaudyti 30-60 km nuotoliu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip sakoma „FreeDom“ projekto siužete, Ukraina pabūklų skaičiumi negali prilygti Rusijai, tačiau jos artilerijos kokybė yra daug aukštesnė. Dėl tiekimo iš Europos ir JAV Ukraina pradeda triuškinti vadinamąją „antrąją pasaulio armiją“. Be to, švedai jau ruošiasi siųsti „FH77 Archer“ savaeiges haubicas į Ukrainą, o tai dar labiau sustiprins jos galimybes triuškinti priešo pozicijas.

„Tai tikrai labai geri, greitai šaudantys artilerijos ginklai, galintys iššauti daugiau nei 8 šūvius per minutę. Grubiai tariant, nuo jų neįmanoma pasislėpti už kokių nors maskuojamųjų tinklų ar pan.“, – aiškina karo ekspertas Aleksandras Kovalenko. „Archer“ yra greičiausias tokio tipo ginklas pasaulyje.

 

Netolimoje ateityje Švedija perduos Ukrainai 155 mm „Archer“ savaeigių ginklų partiją - ši artilerija laikoma viena geriausių pasaulyje.

Kaip pažymi karybos ekspertas, Rusijos artilerija yra ribota ties 30 km. žyme. „Archer“ gali naudoti svietinius, įskaitant „Excalibur“, kurie stipriai išplečia jų naudojimo nuotolį.

(275)
(8)
(267)

Komentarai (4)