[Žinios trumpai] HIMARS sužvėrėjo ir sumušė visus nuotolio rekordus – sudaužė superšiuolaikinę radiolokacinę sistemą „Podlet-K1“ (Foto)  (5)

Ukrainos kariuomenė pradėjo raketų ataką prieš Rusijos ginkluotąsias pajėgas Chersono srityje. Sėkmingos atakos metu buvo sunaikintas radarų kompleksas „Podlet-K1“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-21 [Žinios trumpai] HIMARS sužvėrėjo ir sumušė visus nuotolio rekordus – sudaužė superšiuolaikinę radiolokacinę sistemą „Podlet-K1“ (Foto)  (5)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak karo analitikų, GMLRS raketos nuskriejo 100 km, o tai yra 16 km daugiau nei deklaruotas nuotolis.

HIMARS tolimiausias smūgis

Šiuo metu Ukrainos kariuomenės turimi HIMARS MLRS naudoja didelio tikslumo M31A1 GMLRS raketas, kurių deklaruotos šaudymo nuotolis yra 84 km. Tačiau, kad raketos pasiektų atakos tikslą, jos nuskriejo apie 100 km, tai pastebėjo „Walter Report“ grupė.

 

Po atakos nukentėjo radarų kompleksas „Podlet-K1“, radaras, valdymo mašina ir generatorius.

„Podlet-K1“ yra universali mobili trijų koordinačių radaro stotis, užtikrinanti visapusį matomumą ir oro taikinių aptikimą mažame ir ypač mažame aukštyje radijo trukdžių sąlygomis. Jį Rusijos aviacijos ir kosmoso pajėgoms sukūrė koncernas „Almaz-Antey“. Radaras naudojamas S-300 ir S-400 oro gynybos sistemų taikinio žymėjimui.

 

Kompleksas yra pagrįstas KAMAZ važiuokle, todėl jis yra mobilus. Rusijos kariuomenėje sistema pradėta naudoti tik prieš 7 metus, 2015 m.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(194)
(3)
(191)

Komentarai (5)