[Žinios trumpai] Abchazijoje kyla riaušės prieš Putiną – gyventojai visai prarado diktatoriaus baimę  (1)

Abchazijoje prasidėjo protestai dėl valstybinės žemės perdavimo Vladimiro Putino rezidencijai statyti.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-24 [Žinios trumpai] Abchazijoje kyla riaušės prieš Putiną – gyventojai visai prarado diktatoriaus baimę  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Abchazijoje žmonės protestuoja dėl „valdžios“ sprendimo perduoti 184 hektarus miško ir 115 hektarų akvatorijos bei visus valstybinius pastatus Pitsundoje Vladimiro Putino rezidencijos statybai.

Liepos 20 dieną apie šiuos planus pranešė Abchazijos „prezidentas“ Aslanas Bzhania. Ir tam žmonės netikėtai ėmė priešintis. Vietos gyventojai nekreipė dėmesio į Putino „autoritetą“ ir reikalavo neatiduoti Kremliui unikalaus rezervato teritorijos. Dėl protestų „respublikos parlamentas“ atidėjo sutarties dėl žemės perleidimo svarstymą, rašo „Newtimes“.

Bzhania teigia, kad pagal 1995 metų susitarimą Abchazija perdavė Pitsundą Rusijai nemokamai naudotis. Ši buvusi sovietų lyderių rezidencija Juodosios jūros kurorte, žinoma dėl savo unikalaus mikroklimato. Abchazijos „prezidento“ teigimu, Rusijai to reikia, „nes Putinui patinka ten būti, o Rusija turi daugiau pinigų kurortui įrengti“.

 

Žmonės nesutinka su tokia „valdžios“ pozicija ir pirmą kartą po daugelio metų išėjo į gatves protestuoti. Abchazai nenori atiduoti Kremliui savo geriausių žemių. „Prezidentas“ ėmė šantažuoti protestuotojus: esą Rusijos Federacija apsieitų be okupuotų teritorijų, o Abchazija – be pinigų ir Kremliaus kariuomenės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(98)
(1)
(97)

Komentarai (1)