[Žinios trumpai] Rusų taktika šokiruoja JAV - nuolatos klausia Ukrainos karo lakūnų: „Ar tikrai rusai tokie kvaili?“  ()

Kovinio naikintuvo MiG-29 pilotas išdėstė savo nuomonę, kodėl Rusija nesugeba įgyti pranašumo oro mūšiuose virš Ukrainos. Pagrindinės priežastys, pasak piloto, yra „nemokšiškas planavimas“ ir rusų pilotų kvailumas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos karinių oro pajėgų lakūnas, kurio šaukinys yra „Juice“, naujienų tarnybai „TSN“ pasakojo:

„Rusai per daug pasitikėjo savo jėgomis, o mūsų galimybes labai nuvertino. Mes giname savo šalį, miestus, šeimas. Mes patys sugalvojame įvairius taktinius veiksmus ir gudrybes tam, kad galėtume apgauti techniškai pajėgesnį priešininką. Ir tai veikia. Mūsų vadai įvardina pagrindinius tikslus, o ne tai, kaip juos pasiekti, kokius maršrutus pasirinkti ar kokius būdus tam naudoti. Tokius dalykus sprendžiame mes patys. O rusai tiesiog aklai vykdo duotus įsakymus, net jei tie įsakymai juos veda į neišvengiamą žūtį.“

Kariškis prisiminė Rusijos įsiveržimo į Ukrainą pradžią, kada kolegos lakūnai iš JAV nuolat stebėjosi: „Nejaugi jie (rusai) tikrai tokie kvaili?“.

„Atsakymas būdavo - „taip“. Ir tas kvailumas mums labai padėdavo. Kartais, turėdami geresnę ginkluotę, bet sekdami kvailais taktiniais nurodymais, jie sužlugdydavo savo vykdytas užduotis ir patirdavo nuostolių.“

Kartu lakūnas išreiškė apgailestavimą dėl Rusijos technologinio pranašumo:

„Mūsų turimi radarai buvo pagaminti prieš 40 metų ir jie turi ribotas galimybes varžytis su rusiškais, kurie tikrai nėra patys geriausi pasaulyje, bet vistik geresni už mūsiškius“.

 

Pasak kariškio, ukrainiečių lakūnai savo ginkluotėje turi oras-oras raketas su pusiau aktyvaus savaiminio nusitaikymo sistemomis. Paleidus tokią raketą į labai nutolusį taikinį, pilotas turi ją lydėti ir koreguoti raketos skrydį beveik iki pataikymo momento.

„Skrendi, lydėdamas savo raketą, o tiesiai į tave lekia kita raketa. Tokiomis akimirkomis pasijunti tarsi kamikadzė.“

Rusijos pajėgos ginkluotos raketomis su autonominėmis nusitaikymo sistemomis. „Tai reiškia, kad nusitaikius ir paleidus tokią raketą, ji iki taikinio skrieja be jokios papildomos pagalbos, lakūnas tuo metu gali rūpintis savo gynyba arba grįžti į bazę“.

Pokalbio metu buvo užsiminta apie tai, kas galėtų padėti pakeisti situaciją oro mūšiuose.

 

„Prioritetas - F-16 naikintuvai. Jie - geriausias pasirinkimas, nes mums reikia ne tik kokybės, bet ir kiekybės. F-16 - tarsi tam tikras konstruktorius, leidžiantis sumontuoti daug įvairių prietaisų ir ginkluotės. Įsigijęs šiek tiek senstelėjusį pagrindą, gali papildomai pridėti modernių priedų ir turėti šiuolaikinį lėktuvą.“

„Gavę tokių lėktuvų, mes ženkliai sumažintume savo nuostolius, apgintume savo miestus nuo nuolatinių atakų raketomis, turėtume galimybes kontratakuoti. Galėtume kautis su jų oro pajėgomis daug tiksliau ir taikliau“, - įsitikinęs „Juice“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(191)
(2)
(189)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()