[Žinios trumpai] Bidenas siūlo Rusijai susitarti dėl dviejų Maskvos sulaikytų JAV piliečių paleidimo: Baltieji rūmai siūlo iškeisti ypatingą asmenybę  ()

JAV prezidento Joe Bideno administracija pasiūlė Rusijai susitarti, kad būtų paleisti du jos piliečiai, sulaikyti Maskvos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

CNN pranešė, kad mainais buvo pasiūlytas Rusijos ginklų prekeivis Viktoras Boutas, siekiant į JAV sugrąžinti krepšininkę Brittney Griner ir šnipinėjimu apkaltintą Paulą Whelaną.

„Pateikėme didelį pasiūlymą, kuris, mūsų manymu, gali būti sėkmingas, remiantis pokalbių su rusais istorija“, - teigia aukšto rango JAV administracijos pareigūnas.

Pirmą kartą nuo Rusijos įsiveržimo į Ukrainą, JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas kalbėsis su Sergejumi Lavrovu.

Blinkenas žurnalistams sakė, kad pokalbis telefonu, įvyksiantis „artimiausiomis dienomis“ su užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu, „nebus derybos dėl Ukrainos“.

 

Jame pagrindinis dėmesys bus skiriamas sulaikytų amerikiečių paleidimui ir grūdų sandoriui, siekiant išvengti maisto krizės.

WNBA žvaigždė Griner buvo įkalinta Maskvoje už narkotikų laikymą, o Whelanas nuo 2018 m. buvo laikomas Rusijoje už įtariamą šnipinėjimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(0)
(7)

Komentarai ()