[Žinios trumpai] Rusija geriausią paliko pabaigai – Putinas taupo savo oro pajėgas atakoms prieš NATO  ()

Remiantis nauja ataskaita, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas gali taupyti karines jėgas ir ugnies jėgą oro atakai prieš NATO šalis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trečiadienį, Liepos 27 d., NATO gynybos koledžas paskelbė trumpą politinę ataskaitą „Rusijos kariuomenė po Ukrainos: nukraujavusi, bet nenugalėta“, kurioje aptariama dabartinė Rusijos karinių pajėgų padėtis vykstant karui Ukrainoje ir kaip tai gali sukelti tolesnę ataką prieš NATO šalis.

Ataskaitoje teigiama, kad nepaisant nuostolių, kuriuos Rusija patyrė dėl karinio personalo, šarvuočių, orlaivių ir artilerijos ginklų, „Rusija neišnaudojo viso savo karinio potencialo puolime prieš Ukrainą“.

„Putinas neįsakė bendros mobilizacijos. Galimybė, prireikus įsitraukti į operacijas prieš NATO, gali paaiškinti kai kurias Rusijos karo prieš Ukrainą ypatybes ir „staigmenas“, pavyzdžiui, ribotą oro galių panaudojimą, laipsnišką senesnių pajėgų dislokavimą ir ne tokios tikslios ginklų sistemos arba tai, kas, atrodo, yra prislopintos atakos kibernetinėje erdvėje“, – teigiama pranešime.

„Oficialus Rusijos naratyvas beveik visada yra gynybinis, tačiau Maskvos požiūrio esmė yra pakeisti status quo. Šiame kontekste ataka prieš NATO šalį išlieka galimybe“.

Ataskaita parengta vykstant karui tarp Rusijos ir Ukrainos, kuris paskatino daugybę pareigūnų perspėti, kad Putinas gali nesustoti Ukrainoje ir galiausiai jis gali imtis atakuoti NATO šalį.

 

Birželį Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis kalbėjosi su NATO lyderiais ir perspėjo, kad Rusija galiausiai gali pulti NATO šalis.

„Kitais metais padėtis gali būti blogesnė ne tik Ukrainoje, bet ir keliose kitose šalyse, galbūt NATO narėse, kurios gali būti apšaudytos iš Rusijos“, – sakė Zelenskis. „Tada tai bus mūsų bendra nesėkmė – ir Ukrainai, ir NATO“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(15)
(5)

Komentarai ()