[Žinios trumpai] Rusijos vadovybė susidūrė su labai sunkiu pasirinkimu, yra du keliai, abu tragiškai blogi Putinui  ()

Papildomų pajėgų perkėlimas iš Donbaso į Chersoną rusams sukeltų problemų kitur.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taip mano karo ekspertas Jurijus Fiodorovas. Pasak jo, Rusijos kariai Chersono regione gali arba palikti centrą, arba ten perkelti dalį pajėgų iš Donbaso. Tačiau abu variantai Putino pajėgoms netinka. Fiodorovas mano, kad Rusijos vadovybė susidūrė su labai sunkiu pasirinkimu.

„Donbase yra maždaug pusė, o kai kuriais vertinimais net daugiau Rusijos karių, dalyvaujančių kare Ukrainoje. Užduotį jiems iškėlė pats Putinas, ir Kremliaus požiūriu tai yra svarbiausias politinis uždavinys  – okupuoti, užimti visą Donecko sritį. Tada Putinas gali ištarti keletą žodžių apie tai, kas pasiekta, nors ir ne iki galo, bet vis tiek kažkokia reikšminga pergalė šioje liūdnai pagarsėjusioje „specialiojoje operacijoje“ Ukrainoje“, – aiškino Fiodorovas ir pridūrė, kad pastangos Donbase lėmė priešo susilpnėjimą pietuose.

Ekspertas aiškina, kad Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms skirta užduotis deokupuoti dešiniojo kranto dalį Chersono srityje yra svarbi Rusijos Federacijos pareiškimų apie ketinimą aneksuoti okupuotas Ukrainos teritorijas kontekste. Dabar okupantai gali arba perkelti kariuomenę iš Donecko srities į pietus, arba ne. Pirmuoju atveju rusai turės problemų rytuose – net neatmetama galimybė, kad bus suaktyvintos ukrainiečių operacijos Donecko srityje. Antrasis variantas taip pat gresia nesėkme.

 

„Jei pajėgų nepermesi, gresia netektis dešiniajame Dniepro krante ir atitinkamai nemalonumai Rusijos generolams. Taigi jie galvoja, ką daryti šioje situacijoje. Bet jie nieko negali padaryti, tame ir yra visa problema“, – apibendrino Fiodorovas.

(52)
(2)
(50)

Komentarai ()

Susijusios žymos: