[Žinios trumpai] Ekspertas pakomentavo, kodėl Putinas nė karto nesiryžo atakuoti „sprendimų priėmimo centro” Kyjive (Video)  ()

„Kas atsakingas už Rusijos aviacijos ir kosmoso pajėgų tolimojo nuotolio raketų taikinius? Juk propagandos apsvaiginti rusai nuolat reikalauja – „susprogdinkite prezidento ofisą pagaliau“, bet vietoj to jie susprogdina prekybos centrus. Kieno gi rankose yra ta galia, kas įsakinėja dėl tolimojo nuotolio raketų taikinių Ukrainoje?“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos opozicionieriaus, žurnalisto ir teisės mokslininko Marko Feigino interviu kolegai iš Ukrainos Aleksandrui Šelestui laidai „Politeka Online“, „YouTube“ kanale:

Žurnalistas pokalbio metu ekspertui uždavė įdomų klausimą: „Kas atsakingas už Rusijos aviacijos ir kosmoso pajėgų tolimojo nuotolio raketų taikinius? Juk propagandos apsvaiginti rusai nuolat reikalauja – „susprogdinkite prezidento ofisą pagaliau“, bet vietoj to jie susprogdina prekybos centrus. Kieno gi rankose yra ta galia, kas įsakinėja  dėl tolimojo nuotolio raketų taikinių Ukrainoje?“

Feiginas paaiškino, kodėl Rusijos diktatorius neskuba smogti Ukrainos prezidento kabinetui. Eksperto teigimu, greičiausiai, Vakarai Putinui tam tikru būdu perdavė svarbią žinią: „Jei bandysi nužudyti laisvojo pasaulio lyderį, tai tada mes duosime jam ginklų, pasiekiančių 500 km nuotolį, žaidimai bus baigti, jam bus leista (Zelenskiui – red.) šaudyti ir į Sevastopolį, ir į Krymo tiltą, į bet kur“.

Rusijos opozicionierius taip pat mano, kad Zelenskis gali visai nebūti prezidentūroje. Galbūt, jis yra specialiai saugomame bunkeryje. Niekas nežino, nes tai paslaptis. O jei Kremlius smogs Bankovajai (vyriausybinis kvartalas), tai pasieks tik tai, kad pastatai sugrius, o tada - atitinkamos ginkluotės rūšys bus perduotos Ukrainai.

 

„Todėl aš manau, kad čia yra tam tikra konceptuali istorija, tikrai ne Putino sąžiningumas ar ištikimybė duotam žodžiui. Viskas remiamasi baime ir grėsme", – aiškino žurnalistas.

Šiandien vis dar galioja taisyklė: „nelieskite Rusijos teritorijos“, – pabrėžė Feiginas. Bet kas atsitiks, jei šis apribojimas bus panaikintas? Aišku, kad tai neduos nieko gero Rusijos Federacijai, jeigu tik keli HIMARS padarė tiek problemų okupantams.

 

„Jokių sandėlių, jokių karininkų, jokių kareivių – išžudė visus, ginklų sandėliai buvo atitraukti į 100-120 km atstumus. Visa tai praras prasmę, jei duos raketas, kurios šaudo dideliais atstumais – 300 km ir daugiau. Kur tada vežtii? Negi vežtis sandėlius su amunicija iš Maskvos? Štai kodėl Kremlius turi atsižvelgti į šį faktorių ir vengti tokio apšaudymo, jie supranta, kad pasekmės bus siaubingos. Manau, kad tai vienintelė priežastis“, – reziumavo Markas Feiginas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(142)
(3)
(139)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()