[Žinios trumpai] Ždanovas: Putino lobistai visame pasaulyje eina iš proto – Putinui reikia taikos ir skubiai  ()

Olegas Ždanovas sakė, kad Vladimiras Putinas labai nori derybų, nes Rusija šiandien nebegali toliau kariauti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Rusija nori paliaubų“ – apie Rusijos Federacijos karinius pajėgumus ir kontrpuolimą Chersono srityje kalbėjo O. Ždanovas. Jo nuomone, V. Putinas kaip niekad trokšta paliaubų, nes Rusijos kariai jau išsekę ir jiems skubiai reikia veiklos pauzės.

„Visi Rusijos lobistai visame pasaulyje bando įtikinti, kad reikia sėsti prie derybų stalo. Jiems reikia pauzės, kad galėtų persigrupuoti ir po kurio laiko tęsti puolimą“, – interviu „TSN.ua” metu sakė O. Ždanovas.

Tada jis pabrėžė, kad negali būti jokių abejonių dėl Rusijos Federacijos agresijos atnaujinimo. Laimei, Ukraina šiandien turi daugiau jėgų ir galimybių tęsti karo veiksmus ir panaudoti susilpnėjusią V. Putino armiją savo naudai. Net ir tas nedidelis įrangos ir ginkluotės kiekis leidžia Ukrainai atsidurti palankesnėje padėtyje nei Rusija.  

„Dabar visi laukia mūsų kontrpuolimo netoli Chersono. Ar tai išvis įmanoma?“ – paklausė vedėja.

„Tai jau vyksta“, – atsakė karo ekspertas. – Tiesą sakant, kontrpuolimas jau vyksta, bet vyksta naujoje dimensijoje. Mes kontrpuolame priešą tam tikruose sektoriuose ne kakta, o manevriniais veiksmais. Tai naujo tipo, naujos kartos karas. Rusija nemoka taip kariauti, nesupranta tokio karo“.

 

Anot O. Ždanovo, Ukrainos ginkluotosios pajėgos iš tiesų jau pradėjo vykdyti kontrpuolamuosius veiksmus, kurie gali duoti teigiamų rezultatų sunaikinant arba išstumiant Rusijos karių grupes iš dešiniojo Dniepro kranto.

„Manau, kad reikia šiek tiek daugiau pasistengti dėl apšaudymo žalos dydžio, ir jie bus priversti arba trauktis prie Dniepro upės, arba tam tikrose srityse pasiduoti“, – pažymėjo karo ekspertas ir pridūrė, kad tokių rezultatų galima pasiekti net ir su tomis jėgomis, kurias turime dabar.

Pažymėtina, kad neseniai Olegas Ždanovas, kalbėdamas apie kontrpuolimą Chersono srityje, priminė Vyriausiosios žvalgybos valdybos vadovo Kirilo Budanovo pareiškimus, kuriais jis prieš du mėnesius numatė rugpjūtį strateginį karo posūkį Ukrainos naudai.

 

Labai tikėtina, kad šį mėnesį Ukrainos ginkluotosios pajėgos pasieks reikšmingos sėkmės Chersono kryptimi. Įdomu ir tai, kad Vladimiras Putinas siaubingai bijo rugpjūčio, kuris Rusijai laikomas lemtingu mėnesiu. Šiuo laikotarpiu įvyko svarbūs istoriniai įvykiai: rugpjūčio pučas, nuskendo povandeninis laivas „Kursk“, kilo gaisras Ostankino televizijos bokšte.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(67)
(1)
(66)

Komentarai ()