[Žinios trumpai] Rusija niekada neatakuoja Kinijai priklausančių objektų Ukrainoje – išaiškėjo slaptas Rusijos ir Kinijos susitarimas  ()

Rusija stengiasi nepulti Kinijos infrastruktūros objektų Ukrainos teritorijoje. Tai teigia „Intelligence Online“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tyrimo autoriai mano, kad šiuo klausimu tarp Kremliaus ir Pekino yra susitarimų, dėl to Kinija pažadėjo likti neutrali Rusijos ir Ukrainos kare.

Kinija tikėjo, kad Rusija užgrobs Ukrainą, todėl sutarė su Kremliumi, kad visi Kiniją dominantys objektai po šalies okupacijos liks Pekino vadovybei. Atsakydama į tai, Maskva pažadėjo šių objektų nebombarduoti.

Pagal susitarimą, visiškai sunaikindami Mariupolio pramoninę zoną, rusai aplenkė naftos gavybos gamyklą „Satellit“, aprūpintą separatoriais ir grūdų bei saulėgrąžų saugyklomis, ir uosto infrastruktūrą, reikalingą naftos išvežimui iš jos.

Be to, Rusijos kariuomenė raketomis atakuoja Mykolajivą, sunaikindama antrą pagal dydį grūdų terminalą Ukrainoje, o kaimyninis Dunojaus laivybos ir jūrų krovinių kompanijos logistikos kompleksas Mykolajivo jūrų prekybos uoste liko nenukentėjęs.

Mariupolyje ir Mykolajive „neliečiamus“ objektus vienija bendras savininkas – Kinijos korporacija COFCO.

„Intelligence Online“ teigimu, „susitarimas su rusais, tarpininkaujant juostos ir kelio iniciatyvos (BRI) atstovės spaudai Oksanai Karel, užtikrina, kad per mūšius nebus sunaikinta Kinijos infrastruktūra ir „bus išsaugotos jau suplanuotos investicijos“.

 

Savo ruožtu Kinijos valdžia uždraudė žodžius „karas“ ir „invazija“, nurodančius Ukrainą žiniasklaidoje ir valstybės bei privačių įmonių vidaus dokumentuose. Vienintelis terminas, kurį galima vartoti, yra „įtampa“.

Dar kovo mėnesį Kinijos ambasadorius Kijeve Fan Xianrong tvirtino, kad Kinija nepaliks Ukrainos ir jos investicijų planai bus išlaikyti ir galbūt išplėsti, kad ir kaip karas pasibaigtų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(11)
(-4)

Komentarai ()