Ukrainos ginkluotosios pajėgos turi problemų su vokiečių savaeigiais pabūklais PzH 2000 vos po mėnesio naudojimo: kas nutiko?  (3)

Žurnalistų teigimu, problemų dėl ginklų gali sukelti didelis smūgių Rusijos ginkluotųjų pajėgų pozicijoms intensyvumas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Panzerhaubitze 2000“ savaeigės artilerijos įrenginiuose, kuriuos Vokietija perdavė Ukrainai, po mėnesio naudojimo matosi nusidėvėjimo žymių. Taip teigiama vokiečių leidinio „Der Spiegel“ medžiagoje.

Žurnalistai teigia, kad prieš kelias dienas Ukrainos valdžia informavo oficialų Berlyną, kad perduoti savaeigiai ginklai PzH 2000 po apšaudymo fronto linijoje turi nusidėvėjimo žymių, dėl kurių kelios haubicos buvo išsiųstos remontuoti.

Bundesveras savo ruožtu teigia, kad tokios problemos yra susijusios su dideliu ugnies greičiu, kuriuo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų daliniai smogia į Rusijos ginkluotųjų pajėgų pozicijas – ginklų perkrovimo mechanizmui tenka didelė apkrova. „Der Spiegel“ pažymi, kad 100 artilerijos sviedinių iššaudymas iš savaeigės haubicos PzH 2000 laikomas dideliu intensyvumu, todėl pabūklai gali susidėvėti.

„Kariai fronte iš pradžių bandė dideliu atstumu šaudyti specialia amunicija, vadinamąja „išmaniąja“ amunicija, kuri skirta ypač tiksliam ir efektyviam pataikymui. Po pranešimo iš Ukrainos Bundesveras iš karto pažadėjo greitai atsiųsti papildomų paketų atsarginių dalių į Kijevą, kad būtų pašalintos problemos. Bundesvero atstovai teigė, kad nusidėvėjimo požymiai yra visiškai suprantami, nes Ukraina kovoje sistema patyrė didelių apkrovų“, – sako „Der Spiegel“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(79)
(18)
(61)

Komentarai (3)