Politologas pakomentavo gudrų JAV Kongreso žingsnį dėl Rusijos pripažinimo šalimi, remiančią terorizmą: „J. Bideno niekas neklaus, jis bus priverstas pasirašyti“  ()

Ramisas Junusas pažymėjo, kad Bideno administracijoje dar nemato pasitikėjimo retorikos dėl Rusijos pripažinimo terorizmo rėmėja, tačiau JAV prezidentas vis tiek bus priverstas tai padaryti su viena sąlyga.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Azerbaidžaniečių kilmės amerikietis politologas Ramisas Junusas mano, kad Ukraina šiandien lemia JAV vidaus reikalus ir darbotvarkę – būtent Ukrainos vyriausybės elgesys diplomatiniame ir informaciniame fronte, Ukrainos visuomenės konsolidacija ir Ukrainos sėkmė.

Tačiau nepaisant visų reikšmingų Ukrainos proveržių, Amerika dar neužėmė tvirtos pozicijos dėl Rusijos pripažinimo valstybine terorizmo rėmėja.

„Šiandien nematau pasitikinčios administracijos retorikos šiuo klausimu“, – interviu sakė ekspertas.

Junusas taip pat pažymėjo, kad dėl tam tikrų priežasčių šis klausimas buvo pradėtas derinti su Kongresu, nors HIMARS perdavimo atveju tai nebuvo padaryta.

Jo nuomone, tai rodo, kad Kongreso atstovai taip išsako savo politinę poziciją.

„Jie nori parodyti savo rinkėjams, kad drasko marškinėlius už Ukrainą, o dėl visko kalta Bideno administracija, tad darykime spaudimą su visu pasauliu“, – savo nuomonę išsakė politikos ekspertas.

Be to, Junusas pateikė džiuginančių naujienų. Pasirodo, viena iš Demokratų partijos lyderių Nancy Pelosi prieš savo vizitą Taivane pagrasino Valstybės departamentui, kad jei jis pats nesiims veiksmų dėl Rusijos pripažinimo esant valstybine terorizmo rėmėja, jie tai padarys kitaip.

 

„Iš esmės procesas jau pradėtas, – aiškino politologas. – Senatas šį įstatyminį aktą priėmė per žemuosius rūmus, o jei jį patvirtins du trečdaliai balsų, prezidentas Bidenas bus priverstas jį pasirašyti kaip įstatymo galią turintį aktą, o vykdomoji valdžia bus jo vykdytoja“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(59)
(2)
(57)

Komentarai ()

Susijusios žymos: