[Žinios trumpai] Super gera žinia: Ukrainos ugnies poveikis padidės net 2–3 kartus, galėtų smogti net Krymo tiltui  ()

Gali būti, kad 17-ajame JAV karinės pagalbos Ukrainai pakete gali būti raketų, kurios padidins okupantams Ukrainos ginkluotųjų pajėgų ugnies poveikį. Ekspertas kalbėjo apie sviedinius, kuriuos JAV gali perduoti Ukrainai naujame karinės pagalbos pakete.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šios savaitės pradžioje tapo žinoma apie kitą JAV karinės pagalbos Ukrainai paketą. Tai bus sviediniai ir raketos, skirtos MLRS ir 155 mm haubicoms.  

Karo ekspertas ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas Romanas Svitanas komentavo pagalbos turinį.

Jis priminė, kad naujasis karinės pagalbos paketas vertinamas 550 milijonų dolerių ir apima 75 000 sviedinių haubicoms ir 3 000 MLRS. R. Svitanas labai tikisi, kad Vašingtonas perduos raketas M31, kurių skrydžio nuotolis yra nuo 50 iki 70 km. O jei tai bus M26 tipo, Ukrainos ginkluotosios pajėgos turėtų tikėtis iki 45 km nuotolio. Abiejų tipų raketos leis smogti priešui į gilumą iki 30 km (verta atsižvelgti į Ukrainos artilerijos padėtį fronto linijos atžvilgiu).

Tačiau jei Vašingtonas perduos kažką ilgesnio nuotolio, galime kalbėti apie smūgį Krymo tiltui. Kartu ekspertas neneigia fakto, kad nauja JAV karinė pagalba ugnies poveikį priešui turėtų padidinti 2–3 kartus. Jungtinės Valstijos pranešė Ukrainai suteikusios 17 karinės pagalbos paketų, kurių bendra vertė yra 8 mlrd. USD.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(74)
(0)
(74)

Komentarai ()

Susijusios žymos: