[Žinios trumpai] Putinas per tarpininką maldauja Europą susitarti, įvardijo 3 esmines taikos sąlygas (Video)  ()

Padedamas Vokietijos buvusio kanclerio Gerhardo Schroederio, Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas perdavė pasauliui žinią, jog yra pasirengęs daryti nuolaidas, kad būtų baigtas karas prieš Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

V. Putinas per pasiuntinį meldžia Vakarus taikos: diktatorius paskelbė tris sąlygas karui užbaigti. Buvęs Vokietijos kancleris ir artimas Kremliaus draugas Gerhardas Schroederis po vizito Maskvoje paskelbė scenarijų, kaip baigti karą Rusijos Federacija prieš Ukrainą.

Akivaizdu, kad Maskva per jį kalba Vakarams. Tokią nuomonę savo „YouTube" tinklaraštyje išsakė Ukrainos žurnalistas, buvęs Ukrainos delegacijos Minsko derybose narys Denisas Kazanskis.

Jis pažymėjo, kad Rusijos žiniasklaida sutelkė dėmesį į tris pagrindines G. Schroederio tezes. Pirmasis buvo susijęs su Krymu. Buvęs kancleris reikalavo, kad pusiasalio nuosavybės klausimas turėtų būti atidėtas. Jis pareikalavo, kad Kijevas atsisakytų deokupuoti jį karinėmis priemonėmis. Antroji tezė buvo susijusi su okupuotomis Donbaso teritorijomis. Jis pasiūlė Šveicarijos kantonų pavyzdžiu ORDLO paversti autonomine valstybe Ukrainoje. Trečioji tezė – Ukrainos karinis neutralumas Austrijos pavyzdžiu.

Šios trys temos tikriausiai yra pagrindinės Kremliaus žinutėje Vakarams. "Labai panašu, kad V. Putinas per savo pasiuntinį tiesiogine prasme maldauja Vakarams taikos ir aiškiai parodo, kad iš esmės yra pasirengęs sušvelninti savo pradinius reikalavimus. Pranešime visiškai nieko nekalbama apie Chersono, Zaporožės, Charkovo sritis. Apie „denacifikaciją" nėra nė žodžio... Įdomu tai, kad niekas nekalba apie Donbaso prijungimą prie Rusijos, net nepareiškiama apie nepriklausomybę... Tai visai ne tai, ką Rusijos propagandistai transliuoja Rusijos auditorijai. Pranešimai šalies auditorijai ir europietiškai visiškai skiriasi", – sakė D. Kazanskis.

 

Jis priėjo prie išvados, kad G. Schroederio vizitas ir jo planas yra ne kas kita, kaip Kremliaus signalas Vakarams, kad jis yra pasirengęs daryti nuolaidas. "Ši V. Putino žinia per G. Schroederį stebėtinai sutampa su kai kurių Vakarų žiniasklaidos žiniomis, kad Rusijos Federacija praranda iniciatyvą Donbase. Mes nebematome tų grėsmingų pareiškimų, kurie skambėjo pirmosiomis karo dienomis... Signalas yra labai iškalbingas. Ir tai rodo, kad Ukraina viską daro teisingai. Viskas juda teisinga linkme", – kalbėjo žurnalistas. Jis mano, kad Vakarai pasiūlymo nepaisys. V. Putinas tiek kartų melavo ir apgaudinėjo pasaulį, kad niekas juo nebetiki.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(87)
(4)
(83)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: