R. T. Erdoganas nori, kad Ukraina paskandintų visą Rusijos Juodosios jūros laivyną  ()

Turkijos prezidentas pastaruoju metu žaidžia Ukrainos pusėje. Erdoganas daro tai, kas jam geriausia, nes jis siekia susilpninti Rusijos Federaciją Juodojoje jūroje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai „Kanalui 24“ pranešė politikos strategas Michailas Šeitelmanas. Jis mano, kad Erdoganas taip elgiasi, nes nori būti Juodosios jūros karaliumi.

Šeitelmano teigimu, ne Erdoganas privertė Ukrainą derėtis su Rusija kovo pabaigoje, ji tada pati jų siekė, atsižvelgdama į situaciją. Tas pats pasakytina ir apie susitarimą dėl grūdų eksporto iš Ukrainos.

Politikos strategas mano, kad R. T. Erdoganas žaidžia Ukrainos pusėje.

Jis pažymėjo, kad Erdoganas tai daro ne todėl, kad yra Ukrainos draugas ar amžinai su Ukraina susijęs. Turkijos prezidentui tai pelningiau, nes reikia susilpninti Rusiją Juodojoje jūroje.

„Jis nori būti Juodosios jūros karaliumi. Jis nori, kad Ukraina paskandintų visą Rusijos Juodosios jūros laivyną“, – sako Šeitelmanas.

Galų gale, pažymėjo jis, Erdoganas uždarė sąsiaurius Rusijos laivams. Dėl to Ukrainos ginkluotosios pajėgos nuskandino Rusijos Juodosios jūros laivyno flagmaną kreiserį „Maskva“. O Turkijos prezidentas neleido Rusijai dislokuoti Juodoje jūroje naujo kreiserio.

 

Šeitelmanas ragino neklausyti R. T. Erdogano žodžių, o pažvelgti į jo veiksmus, kurie dabar visi nukreipti viena kryptimi – į Ukrainą.

Kalbant apie tai! Recepas Tayyipas Erdoganas savo užsienio politikoje manevruoja tik pragmatiškai. Politikos ir karybos ekspertas Andrejus Piontkovskis įsitikinęs, kad Turkijos prezidentas ciniškai naudojasi Rusijos diktatoriumi. Kita vertus, Putinas tiesiog „vedamas“ prie visų jaukų, kurie jam metami.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(59)
(0)
(59)

Komentarai ()