[Žinios trumpai] Vokietija atsisveikina su rusiška nafta - skelbiama apie pirmo didžiulio tanklaivio atvykimą iš JAV  (2)

Tanklaivis su amerikietiška nafta Rostoko uoste prisišvartavo rugpjūčio 3 d.: 570 tūkst. barelių pateks į Vokietijos naftos perdirbimo gamyklas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Į Vokietiją atvyko pirmasis tanklaivis su „Mars Sour“ nafta, kuri pakeis Rusijos „Urals“ naftą. Apie tai rašo „Reuters“.

Tanklaivis su amerikietiška nafta Rostoko uoste prisišvartavo rugpjūčio 3 d. 570 tūkst. barelių, kurie pateks į Vokietijos naftos perdirbimo gamyklas.

Europos Sąjunga ketina iki metų pabaigos visiškai atsisakyti rusiškos naftos pirkimo kaip energetinės nepriklausomybės siekimo programos dalies. Rusijos „juodąjį auksą“ ES rinkoje pakeis žaliavos ne tik iš JAV, bet ir iš Norvegijos, Saudo Arabijos bei JK.

Rostoko uostas yra Baltijos jūros pakrantėje. Jis dujotiekiais sujungtas su dviem Vokietijos naftos perdirbimo gamyklomis: „Schwedt“ ir „Leuna“. Anksčiau iš Rusijos nupirkta nafta atitekėdavo naftotiekiu „Družba“.

 

Pažymėtina, kad jau gruodį įsigalios ES sankcijos uždrausiančios rusišką naftą gabenančių laivų techninę priežiūrą bei draudimą. Londonas ir Vašingtonas planuoja prisijungti prie šių ribojančių priemonių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(63)
(5)
(58)

Komentarai (2)